înmormîntare

Într-o atmosferă dominată cu intensitate de frigul tristeţii şi de canicula verii, sâmbătă au fost înmormântaţi Flavius, Ioana şi Cezar Chiş (tatăl, mama şi fiul), şi Maria Henţ (pentru Ioana Chiş – mamă, pentru Flavius Chiş – soacră, pentru Cezar Chiş – bunică). În prezenţa unei asistenţe de câteva sute de persoane, ceremonialul religios a fost împlinit la Biserica Penticostală Betania şi în cimitirul Eternitatea de pastorul bisericii, Pavel Riviş Tipei.

Într-un moment de indescriptibilă tristeţe precum acesta, preţuirea faţă de cei trecuţi la cele veşnice şi solidaritatea cu părinţii, fraţii şi celelalte rude ale celor trecuţi în nefiinţă s-a văzut în mulţimea de coroane care au drapat în totalitate ambele laturi ale bisericii şi în durerea care se vedea întipărită pe chipul fiecărui participant la ceremonialul funerar.

Cele patru sicrie ale celor patru dispăruţi au fost coborâte în acelaşi mormânt, unul lângă altul, ca un simbol, parcă,  al unei legături de viaţă care trece chiar şi dincolo de moarte.

Flavius Chiş, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, urma să devină oficial prim-procuror al instituţiei miercuri, 15 iulie, el câştigând concursul pentru ocuparea acestui post. A plecat totuşi spre Italia împreună cu soţia Ioana (născută Henţ), cu fiul Cezar şi cu soacra Maria Henţ, pentru a sărbători 9 ani de căsnicie alături de Ioana. Vieţile le-au fost curmate luni, 13 iulie, într-un groaznic accident de circulaţie, pe o autostradă din Slovenia.

Recomandările redacției