criminali

Criminalii de pe strada Mărului au fost prinşi după ce mai multe persoane au fost testate cu poligraful. Din informaţiile noastre, anchetatorii, neavând nici o pistă în cazul omorului bărbatului de 76 de ani, soţul poliţistei pensionare, au început să îi cerceteze pe cei cunoscuţi pentru fapte de violenţă, sperând să găsească măcar nişte indicii cu privire la crimă. Dintre cei aduşi pentru a fi testaţi la poligraf, un bărbat, de teamă că va pica testul, a mărturisit că îi cunoaşte pe criminali, ba chiar că ar fi rudă cu unul dintre ei.

Cei care l-au torturat şi ucis pe soţul poliţistei pensionare din Arad, în propria casă, au fost identificaţi şi reţinuţi. Suspecţii sunt doi bărbati, cunoscuţi de-ai victimei, care au vrut să-i fure omului banii. Viaţa unui om a valorat, de această dată, 700 de lei, 500 de euro şi câteva telefoane mobile vechi.

Fapta a fost pusă la cale de către un vecin de-al bărbatului ucis, care ştia că omul are bani puşi deoparte. Aşa au ajuns cei doi să se alieze pentru a-i fura bătrânului valuta strânsă în casă şi, după o săptămână de pregătiri, au acţionat, unul cu mănuşi, celălalt că un spray lacrimogen.

Imobilizată şi legată de un scaun, victima, a fost apoi bătută cu brutalitate minute în şir, pentru a spune unde îşi ţine banii. Lovită cu bâta peste cap, de mai multe ori, de către ambii suspecti, aceasta şi-a pierdut viata. Bărbatul a fost găsit fără pantaloni, într-un imobil de pe strada Mărului, legat de un scaun. Până la urmă, cei doi şi-au şi recunoscut fapta.

“Nu am vrut să se întâmple aşa ceva. Numai banii am vrut sa i-i luăm. Nu am plănuit nimic! Pe loc a fost tot. Şi l-am lovit din greşeala peste faţă…Din greşeala. Nu, nu am vrut să îl omorâm; ne pare rău de ce s-a intamplat… era vorba doar despre furt, nu era vorba de crimă; nu voia nimeni să se ajungă aici. Am vrut să îi luăm doar banii, nimic mai mult”, explicau fapta cei doi suspecţi.

Suspecţii şi-au împărţit frăţeste prada şi au început să petreacă. Cu banii strânşi, unul dintre ei şi-a cumpărat şaorma, iar celălalt a organizat botezul copilului. Suspecţii au fost audiaţi câteva ore, iar procurorul a cerul arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile.

Recomandările redacției