frontiera

Doi migranţi ascunşi în semiremorca unui automarfar au fost depistaţi la PTF Nădlac II. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit doi cetăţeni turci ascunşi în semiremorca unui automarfar înărcat cu piese auto şi anvelope.

În data de 18.07.2015, în jurul orei 14.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul turc Ilhan D., conducând un automarfar marca Mercedes, înmatriculat în Turcia, care transporta piese auto şi anvelope pentru o firmă din Elveţia.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au observat o tăietură în prelata semiremorcii, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit, ocazie cu care au descoperit doi bărbaţi. Din verificări, a rezultat că persoanele descoperite sunt cetăţeni turci, în vârstă de 24, respectiv 39 de ani.

„Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză şi le-au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției