titularizareInspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Arad a dat, ieri, publicităţii, rezultatele  la concursul naţional pentru  ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, ediţia 2015, mai pe scurt, rezultatele la concursul de titularizare. Multe dintre notele obţinute de dascăli numai de natură să-i liniştească pe părinţi nu sunt. Asta, în condiţiile în care 25,51% dintre candidaţi au obţinut note sub 5. Aruncând o privire pe Forumul IŞJ, la această categorie de rezultate, am putut observa că note de 3 sau 4 pot fi considerate mari, în condiţiile în care au existat şi lucrări notate cu 2,70; 2,60; 2,50; 2,15; 1,90 sau chiar… 1,60. Cele mai mici două note, respectiv 1,90 şi 1,60 au fost obţinute de două candidate care au susţinut examenul la Limba şi literatura română; Pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţele de copii. „Conform calendarului de concurs, astăzi (n.r. ieri) s-au afi­şat primele rezultate obţi­nute de candidaţii care au susţinut proba scrisă. Rezultatele au fost afişate la sediul ISJ Arad, pe Forumul ISJ şi pe platforma de titularizare: http://titularizare.edu.ro/generated/files/j/ index.html#AR.Rezultatele obţinute de candidaţii din judeţul Arad sunt următoarele: procentul notelor peste  7 este de  37,12%;  procentul notelor între 5-7 este de 37,35%; procentul notelor sub 5  este de 25,51%. Un candidat a obţinut nota 10, la disciplina Religie ortodoxă”, se arată într-un comunicat de presă al IŞJ.
Contestaţiile s-au putut de­pune la sediul ISJ Arad începând de ieri, până astăzi la ora 15, conform modelului postat pe Forumul ISJ Arad.
Conform Realitatea.net, la nivel naţional, 40 de candidați au obți­nut nota 10 la proba scrisă, în timp ce 37,55% au luat note prinse între 7 și 10. Aproape 100 de lucrări au fost anulate la centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodo­logiei de concurs. Note între 5 și 7 au luat 7.434 (36,30%) de candidați, în timp ce alți 5.323 de candidaţi (26,15%) au primit note între 1 și 4,99.
Niciun candidat nu a scăpat de emoţii
Candidaţii care au participat la concursul de titularizare nu au scăpat de emoţii nici chiar dacă au luat note peste 7, adică dacă s-au calificat pentru a ocupa un post pe o perioadă nedeterminată. „Cei care au luat note peste 7 participă la şedinţa publică pentru ocuparea posturilor titu­larizabile, care vor fi ocupate în ordinea notelor. Dacă mai rămân posturi neocupate, vor fi date suplinitorilor calificaţi, tot în cadrul unei şedinţe pu­blice”, a declarat Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al IŞJ.
Vă reamintim că săptămâna trecută s-au dat dat publicităţii şi rezultatele de la Definitivat. Acest examen a fost promovat de 42,14% dintre candidaţi, în timp ce 57,8% au fost declaraţi nepromovaţi.

Recomandările redacției