atentionare
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, în zilele de miercuri şi joi, în majoritatea judeţelor ţării se vor înregistra temperaturi la limita suportabilităţii, care vor ajunge până la 38 de grade Celsius.
“Miercuri, 22 iulie şi joi, 23 iulie în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi local în Transilvania şi Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, preciza ANM.
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad recomandă populaţiei următoarele măsuri preventive: consumul zilnic de lichide (între 1,5-2 litri de lichide), fără a se aştepta să apară senzaţia de sete; este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute.
Se recomandă a nu se consuma alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
A se consuma în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă; totodată, o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Recomandările redacției