petre don bunDupă părerea mea cea mai gravă infracţiune după infracţiunea de crimă este cea de viol. Mulţi oameni spun despre violatori că sunt nişte animale. Nu e adevărat! La animale, fie ele mamifere, păsări sau insecte, nu se întâmplă aşa ceva. Dacă un mascul doreşte să se împerecheze cu o femelă, acel mascul se împăunează, îşi arată muşchii, scoate sunete care să excite femela, s-o încânte, îşi schimbă penajul, culoarea pielii, dansează, face orice s-o cucerească, dar niciodată n-o violează. Femela dacă nu-l vrea, dacă nu este cucerită fuge, este lăsată să fugă. Violatorii umani n-au limite: ţinta lor sunt persoanele de orice vârstă, femei bătrâne, căsătorite, fete, copii, dar şi bărbaţi neajutoraţi, cu dizabilităţi fizice şi mentale, bătrâni. Până şi fetiţele cu ochi candizi, senini, cu bucle blonde, cu zâmbet cuceritor sunt ademenite şi batjocorite de aceste bestii. La fel fac şi cu băieţeii. Violatorii n-au limite, n-au milă! Sunt foarte violenţi: ameninţă, bat, chinuie, sfârtecă. Ei nu pot fi educaţi, ei violează şi după ce ies din închisoare: o iau de la capăt. E chestie doar de timp. Ei au violul în ADN.

În aceste zile întreaga ţară este oripilată de violul unei eleve din Vaslui, de către un grup de tineri consăteni, şapte la număr, toţi provenind din familii înstărite. Aceştia au violat timp de două-trei ore fata de 18 ani, care a leşinat de câteva ori. Violatorii o stropeau cu alcool ca să-şi revină, după care o luau de la capăt. Ei, bine, cu toate aceste monstruozităţi înfăptuite, brutele sunt libere, judecătorii din Vaslui socotind că aceştia nu sunt un pericol pentru societate. Acest lucru a stârnit un val de nemulţumiri în toată ţara, Justiţia Română mai primind o palmă peste obrazul şi aşa cam pălmuit.

De-a lungul istoriei violul a fost condamnat cu duritate. În Biblie, Geneza, cap. 19 doi îngeri ai lui Dumnezeu, găzduiţi de Lot, era cât pe ce să fie violaţi de nişte tipi din Sodoma. I-a salvat de la viol Lot, în ultima clipă. Cetăţile Sodoma şi Gomora erau pline de cetăţeni vicioşi, care practicau pe scară largă violul. Dumnezeu a pedepsit aspru aceste vicii, trimiţând asupra Sodomei şi Gomorei foc şi ploaie de pucioasă, răzându-le de pe faţa pământului. (Despre fetele lui Lot care şi-au violat tatăl, îmbătându-l, vom vorbi cu altă ocazie).

Şi domnitorii români au pedepsit aspru violul. În anul 1750, Constantin Mavrocordat a emis următoarea pravilă pentru pedepsirea violului: „Celui ce va fi prins cu ştromeleagul învârtoşat prinpregiurul părţilor fătătoare ale muierii, i se va tăia scârbavnicul mădulariu, spre veşnica lui nefolosinţă.“ După cum se poate observa, pedeapsa era una exemplară, mergându-se până la jugănirea bestiilor care comiteau violuri şi băgând groaza în posibilii violatori.

În epoca actuală chiar în ţările cele mai civilizate s-au emis legi foarte aspre împotriva celor care violează, mergându-se până la castrarea chimică a violatorilor, întrucât s-a demonstrat că aceştia numai aşa pot fi făcuţi inofensivi.

Şi în Parlamentul României există un proiect de lege, care prevede castrarea chimică pentru violatori, dar stă acolo nepromulgat de multă vreme. Se aşteaptă probabil să fie violată o persoană importantă din politică, deoarece violarea bietei eleve din Vaslui nu are nici o relevanţă…

Recomandările redacției