corn

Într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru vă informam că o elevă de clasa a III-a, din Arad, a descoperit în cornul pe care l-a primit de la şcoală o lamă de ras. Aceasta a povestit că a mâncat aproape tot cornul, însă s-a oprit când a simţit că în miez există un obiect tăios. Mai mult, mama elevei susţinea că anul trecut a găsit, tot în cornul primit de la şcoală, un ac. „A venit fetiţa de la şcoală şi pe drum i-a fost foame. A desfăcut un corn şi când să îl termine, a găsit în el, o lamă de bărbierit. Cand a vrut să mai muşte odată, a găsit lama. Aproape că a muşcat din lamă, putea să o înghită. A fost în mare pericol copilul şi este vorba de o lamă întreagă”, a declarat la vremea respectivă, mama fetei, Mihaela Antonilă.

Incidentul a avut loc la fosta Şcoală Generală nr. 6, din Arad, care face parte acum din Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad. Cornul cu lamă de bărbierit în el a fost primit prin programul „Lapte şi corn”, fiind furnizat de o firmă din judeţul Cluj.

Reprezentanţii şcolii au păstrat cornul pentru a-l putea arăta şi celor de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad.

În urma incidentului, firma care a produs cornurile ce au ajuns la copiii de la Şcoala Generală nr. 6 a intrat în vizorul comisarilor de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj. Conform unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, CJPC Cluj s-a autosesizat. Au făcut un control la societatea cu pricina, unde au constatat că sunt condiţii igienice neconforme cu prevederile legale, iar etichetarea nu respectă legile în vigoare. În aceste condiţii, a fost aplicată o sancţiune consistentă.

Controlul a făcut parte dintr-o acţiune mai amplă, desfăşurată la nivel naţional, în perioada 9 februarie-19 iunie, care a vizat modul de aplicare al prevederilor legale privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru copiii preşcolari din grădiniţe de stat cu program normal şi elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial şi a programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli. La nivel naţional au fost făcute 1.422 acţiuni de verificare şi control  în 924 şcoli, 465 grădiniţe, la 22 de producători şi 11 distribuitori.

 

(C.C.; L.Ş.)

Recomandările redacției