DSC_0068 (Copy)

La Covăsînț se va desfășura, duminică 27  iulie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Românilor de Pretutindeni, la care vor participa formaţii şi ansambluri folclorice din România, Moldova, Timocul de Vest – Serbia, Timocul de Est – Bulgaria, Ungaria și Ucraina. Evenimentul va avea loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Spectacolul va avea loc, începând cu ora 17.00, la Tabăra Ortodoxă de Păstrare și Conservare a Tradițiilor Românești din Covăsînț și are drept scop păstrarea, conservarea şi transmiterea tradiţiilor autentice ale românilor din afara graniţelor ţării, în condiţiile în care multe dintre aceste elemente identitare de valoare nu se regăsesc în prim-planul activităţilor curente, şi-au diluat intensitatea şi frecvenţa expunerii sau absentează complet din peisajul cotidian.

Evenimentul va începe de la ora 10.00 cu oficierea Sfintei Liturghii la biserica ortodoxă din Covăsînț, urmat după-amiază de parada portului popular de la biserică la tabără, unde formațiile vor evolua pe scenă.

De asemenea, în cadrul evenimentul va fi prezentă și formația de dansuri „Păstrătorii Tradiției” a Parohiei Ortodoxe din Covăsînț.

La festivalul de la Covăsînț  invitatul de onoare este  Marius Ciprian Pop alături de fiica sa Antonia, aceștia fiind acompaniați de orchestra „Rapsozii Zărandului”, condusă de maestrul Petrică Pașca.

Festivalul Românilor de Pretutindeni este organizat de Parohia Ortodoxă Covăsînț , Asociația Păstrătorii Tradițiilor Românești Covăsînț, în colaborare cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Covăsînț și Arhiepiscopia Aradului.

  • Cetatean spune:

    La Covasant ar trebui, mai degraba, sa se tina un Festival al romilor de pretutindeni. Ar reprezenta mai bine structura etnica a populatiei.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției