uta sebisCăldură infernală pe arena din Sânicolau Mic, unde au fost față în față Bătrâna Doamnă și trupa care i-a făcut sezonul trecut mai palpitant, Național Sebiș. Fotba­liștii n-au mai ținut cont de gradele ce au provocat vreo cinci pauze de apă și termenul autodepășire nu e exagerat.
Roli Nagy a început cu Sze­kely – Polgar, Botiș, Blănaru, Vlad – Z. Radu, Chindriș, Jorza, Hlistei – I. Radu, Man, în timp ce Călin Cojocaru i-a avut pe Merșca – Rosenblum, Artimon, Neacșu, Cherecheș – Stupu, Stegaru – Poiană, Mihuța, R. Rus, Velici.
Meciul a avut ritm bun, iar finalul primei reprize a avut-o pe Național Sebiș la conducere: trupa de pe malul Crișului Alb a deschis scorul după o execuție superbă a lui Gelu Velici, care a făcut inutil plonjonul lui Szekely.
„Principalul” roș-albilor a mo­dificat complet distribuția pentru partea a doua: Miron – Lazăr, Manea, Gligor, Filaret – Costin, Burlă, Tănase, Prică – C. Rus, Curtuiuș. Dincolo, Cojocaru avea să mai apeleze la Păduraru (Lazea) – Susanu, Călin, Toa­der, Horcea, Stoian și Pantea, ultimul, jucătorul UTA-ei, cedat în tabăra alb-albastră pentru sezonul viitor.
Actul al doilea a fost al roș-albilor. La rampă a ieșit atacantul Marius Curtuiuș: fostul fotbalist al Gloriei Bistrița a finalizat perfect din preajma suprafeței de poartă o acțiune rapidă, 1-1, apoi a scăpat pe contraatac și Susan  l-a oprit doar prin fault în careu. Sebișeanul era și ultim apărător, a fost eliminat, Cipri Rus a executat ca la carte și a stabilit sco­rul final, 2-1. Cu puțin timp îna­inte, și portarul Păduraru fusese trimis la vestiare de „centralul” Alex Gornic, pentru vorbe din categoria „bube, mucigaiuri și noroi”. Ambii au fost înlocuiți, conform convenției dintre cei doi antrenori.
La UTA a jucat și curticeanul Denis Prică. Nagy l-a folosit pe postul de mijlocaș stânga – iar de acolo a avut câteva incursiuni periculoase- pe fotbalistul în vîrstă de 23 de ani care anul trecut a jucat la Aqua Vest.

Recomandările redacției