uta ripensiaTrupa roș-albă a reușit sâmbătă dimineață a treia victorie a verii. Meciul cu Ripensia l-a decis ultimul nou-venit în efectivul lui Roland Nagy, bihoreanul Alexandru Sorian.
La primul fluier al arbitrului Dorinel Herțeg, UTA avea distribuția compusă din Miron – Polgar, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Tănase, Chindriș, Hlistei – Curtuiuș, Petre. Dincolo, Cosmin Stan răspundea cu Rădulescu – Popa, Francescu, Zaluschi, Toma – Briciu, Păscăleanu, Ungureanu, Luca – Herțanu, Blănaru.
Echilibru în prima parte a meciului, când timișorenii au reușit să producă două-trei momente de panică în suprafața de pedeapsă arădeană, care a trecut însă cu brio. UTA a început să fie mai închegată pe faza ofensivă după vreo 20 de minute și a fost aproape de gol: Burlă a scuturat transversala din lovitură liberă (26), apoi Strătilă a pătruns în stilul său, i-a așezat execelent lui Curtuiuș în marginea suprafeței de poartă, însă n-a cadrat bine.
Roli Nagy și-a modificat trupa pentru actul doi: Miron – Polgar, Manea, Filaret, Vlad – Man, Sorian, Jorza, Prică – Radu, Rus, în timp ce omologul său de pe banca lui „Ripi” i-a mai avut la dispoziție pe Ciui – Stancu, Gârba, Ciobai, Nechifor, Boltașiu, Popescu, Berescu.
UTA a rămas formația periculoasă în fața porții adverse. Ionuț Radu putea deschide scorul după ce i-a furat mingea lui Zaluschi, atacantul adus de la Național Sebiș avea să fie însă deposedat în momentul șutului din 15 metri (55). După ce a marcat primul gol estival al UTA-ei, acum două săptămâni, la Gyula, tânărul Man s-a remarcat iar: mijlocașul a reușit o acțiune personală rapidă în dreapta careului mare, a prins culoar de șut la colțul lung din 7 metri, dar mingea s-a oprit în bară, apoi a fost degajată (62).
Omul cu golul avea să fie Sorian: mijlocașul sosit de la FC Bihor a executat perfect o lovitură liberă, șut violent de la 16 metri și jumătate, imposibil de apărat, 1-0 (67).
Avea să rămână scor final, UTA mai întâlnește Șoimii Pâncota, miercuri, trage o nouă linie, apoi pleacă în cantonament în Austria.
„Un adversar al casei, nu îi caracterizează nivelul ligii a patra, Ripensia are ritm, fotbaliști buni și ne-a pus probleme tot timpul. Sunt mulțumit de rezultat și de unele momente, dar mai trebuie lucrat. Jucătorii noi au calitate, rămâne să fim ce trebuie până începe campionatul – o echipă și mai închegată. Pare că avem timp, dar niciodată nu e destul. Meciul a fost util pentru ambele echipe, am dorit să încheiem săptămâna cu minute în dreptul fiecăruia”, a sintetizat antrenorul Roland Nagy.

Recomandările redacției