IMG_0606 IMG_0599 IMG_0597Pe o vreme frumoasă dar extrem de călduroasă – că abia mai respirai dacă nu te retrăgeai undeva la umbră – s-a desfășurat în acest an serbarea câmpenească numită „Nedeia de la Brazii“.
Aceasta s-a desfășurat de fapt la Secaș, în Căminul Cultural de aici, spre orele serii, pentru ca spectatorii să nu fie afectați de căldura mare și s-a întins până noaptea, firește. La nedeie au participat mulți spectatori: majoritatea din comună dar și mulți oaspeți, veniți din comunele învecinate.
Spectacolul folcloric a fost deosebit, fiind prezenți și unii primari care și-au însoțit aici ansamblurile folclorice care au evoluat pe scena Nedeii. Un bun exemplu este primarul comunei Pleșcuța, Viorel Groza care a însoțit și a fost alături de ansamblul „Junii Țării Crișului“ din Pleșcuța. A mai fos prezentată și inimoasa primăriță din Gurahonț, profesoara Lenuța Moțica. Au mai fost prezenți și politicieni precum deputatul Eusebiu Pistru.
Primarul comunei Brazii, Ioan Vesa a adresat urarea sa de bun venit tuturor și după o scurtă prezentare a evenimentului și a stării actuale a frumoasei comune a fost mereu alături de participanți, având pentru fiecare o vorbă potrivită. Împreună cu viceprimarul Nicușor Vesa au supravegheat mereu buna derulare a evenimentului, ca niște gazde primitoare și atente ce erau. Alături de frumosul program folcloric, atenția participanților a fost atrasă și de miresmele îmbietoare ale câtorva „cotlane“ – cum li se spune pe aici, pline cu o delicioasă ciorbă de fasole cu ciolan afumat. Că a fost pe placul tuturor o dovedește succesul ei deosebit la public și laudele aduse primarului pentru inițiativă.
„Cum să nu-mi placă? Este foarte-foarte bună. Eu de aia am și venit; și pentru muzică. Bravo domnului Primar!“  a fost remarca unui participant, spusă în timp ce gusta din deliciosul preparat.

  • locuitor spune:

    Intrebari : 1 – da’ Iotcu nu a fost ?! ca era cu Pistru, prezent la toate baile de multime ca sa-i stie taranul si cand il
    vede cu „bratari” nu doar cu foarfeca taind panglici !
    2 – cum vine asta :„Nedeia de la Brazii“,ținută în satul Secaș si „serbarea câmpenească s-a desfășurat în caminul cultural de aici” ?!!!!!!!!!!!
    voicule esti „reporter” sau „manivela” ??!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției