presedinte

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, arestat preventiv, pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influenţă, a plănuit să înfiinţeze o societate comercială pe care să o coordoneze din umbră şi care să se ocupe de mentenanţa echipamentelor medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, informează pressalert.ro.

Înregistrările făcute de DNA cu sprijinul SRI în dimineaţa zilei când Ioţcu a fost prins în flagrant cu 10.000 de euro, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a discutat cu Cristian Drăgan, administratorul public al judeţului, despre licitaţia pentru achiziţia de echipamente medicale la Spitalul Judeţean Arad şi despre suplimentarea fondurilor pentru acest proiect.

Aceştia au discutat şi despre varianta preluării mentenanţei pentru echipamentele medicale care s-au achiziţionat în ultima perioadă la spitalul judeţean de o firmă care să fie condusă din umbră.

Nicolae Ioţcu a propus ca noua societate comercială pe care urma să o controleze împreună cu Drăgan să nu fie un SRL, ci o societate pe acţiuni pentru că în prima variantă se poate afla foarte repede cine sunt acţionarii.

Din procesele verbale existente la dosar a reieşit faptul că, Ioţcu a susţinut că în societate acţionarii trebuie să fie tip listă pentru ca să se piardă urmele care să dovedească legăturile lor cu firma.

Societatea controlată de Ioţcu şi Drăgan ar fi trebuit să primească toate contractele de mentenanţă care urmau să fie finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Arad.

Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu (PNL), pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Anchetatorii au arătat că „în cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», în valoare de 1.600.000 de euro“.

sursa: pressalert.ro

Recomandările redacției