contestatieDupă o deliberare de mai bine de două ore, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis, marţi, într-o şedinţă care a început la ora 10,00, ca preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, să rămână în arest.
Consilier Marius Gabriel Cojocaru, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, ne-a declarat că, „în cazul lui Nicolae Ioţcu – inculpat contestator -, a fost respinsă contestaţia formulată de inculpat, ceea ce în­seamnă că s-a menţinut măsura stării de arest, pentru 30 de zile, începând cu data de 25 iulie, aşa cum a decis Tribunalul Ti­miş. Decizia este definitivă”.
Conform pressalert.ro, Nicolae Ioțcu a fost adus în sala de judecată legat cu aceeași pereche de cătușe de un alt inculpat.
După ce a fost judecată pri­ma contestație, judecătorul a ajuns și la dosarul lui Ioțcu. Avocații lui Nicolae Ioțcu au susținut, ca și în fața Tribunalului Timiș, pe de o parte că nu există probe, iar pe de altă parte că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de influență. În ultimul său cuvânt, președintele CJ Arad a susținut că se declară de acord cu cele spuse de avocații săi. La ieșirea din sala de judecată, întrebat dacă regretă ceva din cele întâmplate până acum, Ioțcu a spus NU! De altfel, trebuie spus că în motivarea deciziei luate de judecătorul de la Tribunalul Timiş prin care s-a încuviinţat luarea măsurii arestării preventive se arată că  Ioţcu ştia că este urmărit. „Procurorul de caz a susţinut în faţa instan­ţei că «persoana inculpată era conştientă de gravitatea faptelor săvârşite. Acesta ştia că se află în atenţia organelor de cercetare penală, astfel de fiecare dată inculpatul I.P.N. a încercat să se asigure că poar­tă discuţiile care i-ar putea atrage răspunderea penală într-un mediu sigur, controlat, un mediu care să fie inaccesibil organelor de urmărire penală, ori de culegere a informa- ţiilor (….)»”, se arată în document.
Conform unor surse, în paralel cu deliberarea magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, la Arad au demarat alte audieri ale anchetatorilor, aceştia discutând cu alţi martori din dosarul în care Nicolae Ioţcu este acuzat de trafic de influenţă.
Ioțcu a fost prins în flagrant de procurorii DNA vineri, în momentul în care primea mită 10.000 de euro pentru un contract legat de achizițiile de la Spitalul Județean Arad, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Ştefana Mladin
Dacian Don

Recomandările redacției