blocuri

Primăria municipiului Arad va construi încă două blocuri sociale pe strada Tarafului, investiţia urmând să fie finanţată din bugetul local şi fiind motivată de numărul mare de cereri pentru acest gen de locuinţe.

Într-un anunţ publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice se arată că municipalitatea arădeană va contracta o firmă care să execute proiectul tehnic a două blocuri de locuinţe sociale pe structură metalică, P plus 2 etaje, pe strada Tarafului, iar la parterul fiecărui bloc se vor realiza spații pentru servicii și/sau pentru comercializare produse alimentare.

„Municipiul Arad pentru a răspunde unui număr mare de cetăţeni, care au nevoie de locuinţă, a dezvoltat în zona str. Tarafului un grup de blocuri din categoria locuinţelor sociale. Având în vedere numărul tot mai mare de solicitări pentru aceste locuinţe de tip social, administraţia locală doreşte extinderea acestei zone prin construirea unui cvartal cu funcţiunea de locuinţe, spaţii comerciale şi de servicii. Prin construcţiile propuse se urmăreşte creşterea nivelului de trai pentru persoanele încadrate în categoria celor cu probleme sociale”, se menţionează în anunţul de licitaţie.

Blocurile vor avea structura de rezistență metalică, planșee din beton armat, închideri exterioare din panouri sandwich metalice (placat cu ghips carton spre interior), învelitoare tip șarpantă, finisaje obișnuite pentru acest tip de locuințe.

Fiecare bloc va avea 32 de apartamente, dintre care 20 apartamente cu o cameră, cu o suprafaţă utilă de 35 mp și 12 apartamente cu 2 camere, cu o suprafaţă utilă de 51,7 mp, toate dotate cu baie proprie şi o bucătărie.

De asemenea, locuinţele vor avea instalații și inclusiv branșamentele pentru apă, canalizare, gaz, energie electrică, CATV, se vor alimenta/lega la rețelele existente în zonă.

Fiecare bloc va fi dotat cu centrală termică proprie pentru preparare agent termic și apă caldă menajeră şi se va alimenta pe gaz metan.

Proiectul va cuprinde pentru fiecare bloc prevederi în ce priveşte: accesul auto şi pietonal (inclusiv rampe pentru persoane cu handicap), parcări, executarea lucrărilor de sistematizare, evacuarea apelor pluviale, colectarea deșeurilor menajere, zone verzi, etc.

Valoarea estimată a contractului de proiectare este 261.102 lei, data limită de depunere a ofertelor este 11 august, ora 10.00.

 

Recomandările redacției