someri munca

Șomerii arădeni au șanse să-și găsească de muncă peste graniță, prin rețeaua de ocupare Eures, disponibilă prin Agenția de Ocupare a Forței de Muncă.

Angajatorii din Spaţiul Economic European au vacante sute de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures, cele mai multe în Germania şi Marea Britanie, unde se caută muncitori calificaţi în diverse domenii, asistenţi medicali,  bucătari, ospătari şi agenţi de pază.

Cele mai multe oferte de angajare sunt în Germania, unde firmele caută zugravi, lucrători în depozit, mecanici, instalatori, hamali, muncitori metalurgi și altele.

Tot în Germania se mai caută asistenţi medicali generalişti, factori poştali, bucătari, bucătari şefi, bucătari specialişti, ospătari și agenţi de securitate și pază.

În Marea Britanie se caută asistenți sociali, asistenți medicali, infirmiere și îngrijitori de persoane vârstnice, precum și de copii. De asemenea, tot aici sunt puse la dispoziție posturi de pictori, vopsitori, polizatori și montatori de componente auto.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES – www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad.

Recomandările redacției