sculiciDupă câștigătoarea Cupei în județul Arad, Ineul a eliminat-o din competiție și pe deținătoarea trofeului din județul vecin. Bihorul Beiuș a rezistat 80 de minute în fața divizionarei a treia din Țara Zărandului, care a tranșat calificarea după un penalty executat ca la carte de Stănaia, în urma unui fault în careu asupra lui Mașniță. Acesta din urmă a avut ocazia meciului după o jumătate de oră de meci, ratând din poziție de singur cu portarul.
La finalul confruntări ce certifică accederea Ineului în turul trei al Cupei României Timișoreana, Cristian Sculici și-a lăudat elevii pentru manieara în care au tratat și acest al doilea joc oficial al stagiunii. „Ne era puțin teamă de acest meci și nu din prisma adversarului, ci datorită faptului că ne-a prins în mijlocul unui cantonament solicitant din punct de vedere fizic. Era imposibil să nu resimțim o anumită oboseală, mai ales că s-a jucat din nou pe o temperatură destul de ridicată. Dar, băieții s-au dăruit și le mulțumesc pentru asta. Eu zic că am dominat partida de la un capăt la celălalt și chiar dacă nu am avut luciditate pe faza de construcție și atac, eu zic că, pe lângă gol, ne-am mai creat trei-patru situații bune din care puteam marca. Până la urmă, e bine că a venit reușita ce ne-a scutit de prelungiri și poate chiar de penalty-uri, dar și intervenția din final a lui Bujor la singura ocazie clară a Beiușului. Una peste alta, am obținut o calificare prețioasă într-un moment nepotrivit pentru noi”, a punctat tehnicianul „alb-albaștrilor”.
Dovadă a faptului că zărăndanii s-au temut puțin de confruntarea de la Beiuș a fost și intrarea pe teren cu doi mijlocași defensivi. „Am preferat să începem precaut meciul, să vedem ce poate și adversarul, iar apoi când era evident că stăpânim lucrurile l-am și înlocuit pe Tomuț cu Crișan. Apoi, în mod normal, fiindcă nu este pus la punct din punct de vedere fizic, Bier nici nu ar fi trebuit să joace, însă l-am forțat puțin fiind vorba despre un meci cu miză. A dat randament și asta mă bucură”, a adăugat Sculici.
Ineul își încheie cantonamentul desfășurat pe plan local de abia peste o săptămână, timp în care nici nu va mai disputa vreo partidă de verificare.

Recomandările redacției