todea1UTA a terminat în picioare al cincilea amical al verii. Învingătoarea confruntării din Podgorie a fost decisă de reușita lui Cipri Rus, care a scris concluzia unui meci cu ritm destul de bun, cam cum se anticipa. Cristi Todea a tras primele concluzii.
– Victorie după un duel cu primul adversar de același nivel.
– Am fost și noi curioși să vedem cum ne descurcăm cu o echipă de un nivel mai bun decât celelalte cu care am jucat până acum. Suntem destul de mulțumiți de ce am văzut, dar, cu siguranță, ne dorim mult mai mult, un joc și mai plăcut, și mai consistent. Au fost și antrenamente grele zilele astea, băieții s-au comportat bine în raport cu totul.
– Meciul a fost destul de aprig.
– Mă bucur că a fost o adversitate bună, am avut un adversar cu fizic impunător, echipă de gabarit, robustă. Dar și copiii care au jucat la noi au încercat să țină pasul și s-au descurcat destul de bine.
– Urmează o nouă perioadă de încărcare, cantonamentul din Austria.
– Mai avem încă de acumulat. E bine, într-un fel, că începe mai târziu campionatul, putem să ne facem o părere și mai bună despre jucători. Ne dorim mult mai mult de la toți cei din cadrul lotului, să fie concurență pe fiecare post, să avem probleme în alegerea primilor 18. Până acum băieții s-au comportat bine.
– Ce spui despre seria din care face parte UTA?
– O serie grea, dar eu zic că sunt multe echipe care au pro­bleme, care vor încerca reconstrucție și se vor baza pe tineri. Vreau să spun că noi avem mare noroc pe jucătorii tineri de aici, au învățat ABC-ul cu nea Feri Tisza, putem lucra cu ei deja la un alt nivel. Știu deja o așezare în teren și cum să se descurce în anumite situații. Depinde de ei să-și do­rească mai mult și să ducă echipa la un nivel superior.

Recomandările redacției