santaj
Poliţiştii secţiei numărul 1 din Arad au prins în flagrant, sâmbătă, la Oradea, un bărbat de 41 de ani, care ar fi şantajat o tânără de 21 de ani că va face publice, pe internet, mai mult poze în care fata apare în ipostaze compromiţătoare.
Victima l-a cunoscut pe bihorean în urmă cu ceva vreme pe o reţea de socializare şi, profitând de naivitatea tinerei, a determinat-o să facă poze în care aceasta apare în ipostaze compromiţătoare şi, ulterior, a convins-o să i le transmită.
Ulterior, bărbatul a creat un alt cont, de data aceasta fictiv, transmițându-i tinerei că pozele cu acesta au ajuns la un prieten de-al lui (de fapt, nu era vorba de nicio altă persoană, tot el fiind cel care administra contul respectiv).
Bărbatul i-a spus tinerei că prietenul lui ameninţă că va face publice pe internet pozele pe care fata le-a făcut dacă nu primeşte 20.000 de dolari. Bunul samaritean i-a spus fetei că a plătit el această sumă prietenului şi că…îi este datoare. Aşa că fata s-a conformat şi, între timp, i-a dat bărbatului, în repetate rânduri, atât personal cât şi prin operaţiuni bancare, mai multe sume de bani, dar şi un telefon mobil şi alte obiecte de valoare, suma totală ridicându-se la 2000 de lei.
În cele din urmă, fata şi-a dat seama că a fost trasă pe sfoară şi, în urma unor discuţii purtate în familie, s-a decis să depună plângere la poliţie.
„Fata trebuia să-i mai vireze o mie de lei bărbatului de 41 de ani, din Oradea. Colegii mei de la secţia 1 Arad au marcat banii şi, sâmbătă, 1 august, au organizat flagrantul la Oradea, bărbatul fiind prins în momentul în care primea suma cerută. A fost reținut pentru 24 de ore și, în cursul zilei de duminică, urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de șantaj”, ne-a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Recomandările redacției