iotcu

Curtea de Apel Timişoara a decis ca dosarul Ioţcu să se judece la Tribunalul Timiş. Magistraţii au acceptat solicitarea DNA Timişoara şi au desemnat Tribunalul Timiş ca instanţa competentă să judece cauza pe fond.

Procurorii din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Timişoara au motivat cererea formulată către instanţa de judecată prin necesitatea asigurării unor condiţii care să garanteze dreptul la un proces echitabil pentru persoanele inculpate, în eventualitatea emiterii unui rechizitoriu şi în temeiul art. 76 din Codul de Procedură Penală şi art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Soluţia pe scurt: Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara. În temeiul art. 76 alin. 5 C. pr. pen. desemnează Tribunalul Timiş ca fiind instanţa competentă să judece cauza în primă instanţă, în cazul în care se va emite rechizitoriul în dosar nr. 79/P/2015 Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, privind pe inculpaţii I. N. P., N. A. şi P. A. M.. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 03.08.2015.

Recomandările redacției