gondor

Concursul pentru ocuparea postului de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, care se desfăşoară mâine la Bucureşti, a fost unul din cele două subiecte „atacate” de fostul deputat Marius Göndör în conferinţa de presă susţinută marţi. Fruntaşul liberal a explicat motivul pentru care a participat la concursul anterior şi în care „a picat” la proba „interviu” şi motivul pentru care nu a mai participat la concursul actual. „Prin înscrierea la concursul anterior am vrut să arăt cât de găunos este acest sistem de examinare al ministerului de resort, şi cred că am reuşit. Negativ este şi că secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar n-a făcut anul acesta altceva decât să organizeze concursuri”, a declarat Marius Göndör.

Fostul deputat a opinat că actualul sistem de educaţie şi curricula aferentă generează un bombardament informaţional crunt la care sunt supuşi elevii şi care îi pregăteşte pe aceştia pentru orice altceva în afară de viaţa reală. „Elevilor li se impune un bagaj de cunoştinţe care nu vor folosi la nimic în viitor, aşa că vom avea la sfârşitul perioadei de educaţie şcolară absolvenţi care nu vor şti nici măcar să deschidă uşa”, a spus Marius Göndör.

Despre concursul care se desfăşoară mâine, Göndör a opinat că există o luptă între cei aparţinând actualei guvernări, că dacă se va trece de proba scrisă va câştiga la interviu cineva aparţinând opoziţiei politice, iar dacă nu se va trece de proba scrisă se va prezerva actualul interimat.

Tot despre sistemul de educaţie şi despre ce se întâmplă în interior, Marius Göndör a afirmat că „s-a vorbit şi se vorbeşte mult prea mult despre sistemul de educaţie şi în sistemul de educaţie, dar nu s-a făcut practic nimic pentru a-l reforma – ori reformarea este stringent necesară”.

Marius Göndör a anunţat o iniţiativă de creare a unei asociaţii la nivelul judeţului şi care să propună acţiuni alternative de pregătire a elevilor pentru ceea ce el a numit viaţa reală. „Anunţ că s-a constituit grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea unei asociaţii cu numele Academia copiilor. Asociaţia transmite tuturor primăriilor din judeţ invitaţia de a i se alătura în efortul de a le oferi elevilor o alternativă în pregătirea pentru viaţă. Scopul asociaţiei este de a organiza activităţi şi concursuri extraşcolare prin care copiilor să li se stimuleze spiritul de iniţiativă,  capacităţile creative, iar câştigătorii acestor concursuri să beneficieze de tabere şcolare în care să-şi potenţeze aptitudinile. Avem în plan crearea în judeţ a două tabere şcolare şi deja am identificat amplasamente pentru amândouă. Pentru toate activităţile Academiei copiilor şi pentru cele două tabere şcolare avem în vedere accesarea de fonduri europene, însă învităm în asociaţie, alături de noi şi de primării, agenţi economici, sponsori potenţiali şi părinţi. Reuşita proiectului constă în acţiunea conjugată, solidară, a tuturor factorilor de care depinde educarea copiilor, viitorul acestei ţări până la urmă”, a declarat Marius Göndör.

  • ati spune:

    Ne-ati convins cu masurile ce le-ati luat dupa afirmatile facute anul trecut referitor la scolile unde au fost rezultate slabe la simularea examenului de capacitate….

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției