cpeca

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Arad au fost prezenţi la diverse evenimente ale tinerilor, acţionând în sensul prevenirii şi combaterii consumului de substanţe psihoactive şi oferind alternative pentru un stil de viaţă sănătos. Aceştia au împărţit pliante în diferite locaţii, unde mai mulţi tineri din medii eterogene participă pentru a asculta muzica preferată. Periodic, coordonatorii centrului le comunicau acestora posibilităţile educative şi sportive care le stau la dispoziţie, în rândul tinerilor existând o vulnerabilitate în faţa consumului substanţelor psihoactive, şi pericolul ca din curiozitate să cedeze tentaţiei consumului de droguri.

CPECA Arad se orientează atât în ceea ce priveşte combaterea dependenţei şi consumului de droguri, cât şi într-ajutorarea consumatorilor de alcool şi tutun. Astfel, centrul oferă  servicii de evaluare medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de tutun, alcool şi droguri, dar şi servicii de asistenţă medicală, practic colaborează cu unităţi medicale în care se desfăşoară programe terapeutice specifice pentru tratamentul dependenţei de tutun, alcool şi droguri.

„Organizarea asistenţei este o îmbinare de intervenţii terapeutice care acoperă totalitatea serviciilor destinate consumatorului de droguri în funcţie de necesităţile acestuia. Planificarea tratamentului va cuprinde obiective medicale, psihologice şi sociale”, a declarat Florin Bîşcă, coordonator CPECA.

În 26 iunie, în Parcul Eminescu, un eveniment amplu cu diverse activităţi a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale Antidrog. În cadrul acţiunii, organizatorii au urmărit ca prin mai multe iniţiative şi activităţi, să încurajeze participanţii să ia parte la o campanie de informare dar şi la discuţii non-formale, dezbateri, o masa rotundă, precum şi să schimbe opinii şi păreri legate de problematica consumul de droguri, efectele nocive asupra sănătăţii şi să găsească împreună potenţiale soluţii pentru diminuarea acestui fenomen care a luat foarte mult amploare în ultimii ani în România.

Recomandările redacției