spalatorieSC Alexis Expert Tehnoconstruct SRL, o firmă deţinută şi administrată de Lavinia Alexuţan, prietena lui Cristian Drăgan, administratorul public al judeţului a spălat, timp de mai multe luni, maşinile Consiliului Judeţean, Centrului Militar Judeţean şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. De menţionat că Lavinia Alexuţan este şi mama copilului lui Drăgan, astfel încât, practic vorbind, relaţiile dintre cei doi pot fi asimilate celor dintre soţ şi soţie.
SC Alexis Expert Tehnoconstruct SRL, societate care are ca principal obiect de activitate construcţia de drumuri şi poduri, a fost înfiinţată în 2013. Conform Recomonline, acţionarii acesteia sunt Lavinia Alexuţan, cu 95% dintre acţiuni şi Raul Paşcălău, persoană considerată de mulţi ca fiind omul de casă al lui Drăgan, cu 5%.  În 2013, firma avea o cifră de afaceri de 22.374 de lei şi un profit de 18.290 de lei, pentru ca în 2014 atât cifra de afaceri, cât şi profitul să explodeze de-a dreptul. Astfel, societatea avea anul trecut o cifră de afaceri de 862.272 de lei şi un profit de 376.259 lei. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, în 2013 nu avea niciunul, iar anul trecut avea doi.
Pe 23 martie 2015, între SC Alexis Expert Tehnoconstruct SRL şi Consiliul Judeţean Arad            s-a încheiat contractul cu numărul 46 pentru spălarea unui număr de 14 maşini aparţinând CJA, unui număr de şase maşini aparţinând Centrului Militar Judeţean şi unui număr de 14 maşini aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Pe 27 iulie, la trei zile după reţinerea preşedintelui CJA, Nicolae Ioţcu, care a fost denunţat procurorilor chiar de Cristian Drăgan, Lavinia Alexuţan trimite CJA o notificare prin intermediul căreia cere majorarea preţurilor, cu scopul de a forţa rezilierea contractului, lucru care s-a şi întâmplat, de la 1 august.
Posibil conflict de interese?
Încercând să pornim pe urma unui posibil conflict de interese, am luat legătura cu părţile implicate. Reprezentanţii CJA nu au fost în măsură să se pronunţe cu privire la conflictul de interese, dar ne-au transmis că respectivul contract „a fost atribuit prin încredinţare directă, valoarea estimată a acestuia fiind sub pragul prevăzut la art. 19, din OUG nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv 27.642,02 lei fără TVA.” Reprezentanţii instituţiei au mai menţionat că „transparenţa prezentei achiziţii s-a realizat prin publicarea solicitării ofertelor (inclusiv a documentaţiei în baza căreia s-a ofertat) pe site-ul CJA, pentru ca toţi operatorii economici să poată depune oferte.”
În ceea ce-l priveşte, Cristian Drăgan, administratorul judeţului, a declarat încă de la început că nu are nicio calitate în firmă. „Ştiu că Alexis Expert Tehnoconstruct SRL a cumpărat în ianuarie 2015 SC Volir SRL, firmă care deţinea spălatoria auto ce avea contract cu Consiliul Judeţean. O vreme s-a mers pe vechiul contract, până a putut fi anulat, apoi s-a trecut pe noua firmă. De fapt, ceea ce a cumpărat Alexis Expert Tehnoconstruct SRL a fost o creanţă, de la un executor bancar”, ne-a declarat Drăgan.
Conexiune şi numitor comun: Raul Păşcălău
Dacă în ceea ce priveşte SC Voilir SRL lucrurile sunt destul de clare, această societate fiind înregistrată pe Recomonline cu datorii de 1.050.000 de lei, aceaşi aplicaţie face legătura între Alexis Expert Tehnoconstruct SRL, Alexis Wellnes Center&Spa, deţinută tot de Lavinia Alexuţan şi mai multe firme în care apare numele lui Raul Păşcălău. Conform Recononline, între Alexis Expert Tehnoconstruct SRL şi Rimax Bau SRL, AEC Internaţional Corporation, TDV  Micron Holding SRL, Alexis Well­nes Center&Spa, Raomix SRL, Dream Holliday Inn SRL există o conexiune directă, ceea ce înseamnă că între ele ar exista contracte în derulare. Rimax Bau SRL îi are ca asociaţi pe Alexandru Illea, Răzvan Rusu şi Raul Păşcălău. Până în 2013 nu avea niciun angajat, iar acum are unul singur. TDV Micron Holding, are sediu social la Aciuţa, zonă în care a izbucnit un scandal de proporţii, legat de o carieră de piatră, scandal în care apare şi numele lui Nicolae Ioţcu, iar ca acţionari pe Valentin Nuţă şi Raul Păşcălău. Rao Mix SRL a fost înfiinţată în 2005 şi îl are ca asociat unic şi administrator pe Raul Păşcălău. Dream Holliday Inn a fost înfiinţată în 2006 şi îi are ca asociaţi pe Adrian Raul Moţ, Lino Mario Lavorielo şi Raul Păşcălău. De menţionat că multe dintre firmele cu pricina sunt pline de datorii.
Contactat telefonic, Raul Păşcălău ne-a declarat că societăţile cu pricina nu au derulat afaceri cu SC Alexis Expert Tehnoconstruct SRL, singura conexiune făcându-se prin el, care este acţionar. „Eu mă ocup de traduceri. Sunt firme care au avut sau au ca obiect de activitate traducerile. Urmează să mă retrag din toate firmele în care am mai rămas cu excepţia uneia, pentru că am un proiect european”, a ţinut să precizeze Păşcălău.

Recomandările redacției