Fals privind identitatea

Poliţiştii oraşului Ineu au depistat şi oprit în trafic un bărbat care conducea fără permis un autoturism neînmatriculat. De asemenea, în momentul depistării în trafic, bărbatul s-a prezentat sub o identitate falsă, datele reale privind identitatea sa, fiind stabilite ulterior de poliţişti. Poliţiştii au depistat şi oprit un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea pe DN79/A, pe raza localităţii Voivodeni, un autoturism neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că numerele provizorii de înmatriculare ale autoturismului respectiv figurau ca fiind atribuite altor două autoturisme în anii 2010, respectiv 2014. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi fals privind identitatea.

 

Au condus alături de Bacchus

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au depistat mai multe persoane care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, poliţiştii au depistat în trafic: pe DJ 708C, între localităţile Ghioroc şi Sâmbăteni o femeie în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe DJ792/A, pe raza localităţii Beliu, un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe DJ 709, pe raza localităţii Şiria, un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea, având o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe strada Petru Rareş din municipiu, un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,78 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în toate cauzele s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 235.000 lei. Oamenii legii au efectuat, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 697 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 235.000 de lei. Dintre acestea, 435 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 262 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 39 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției