brigadaPrintre altele, în ședința de marți a Comitetului Executiv de la AJF au fost aprobate trei modificări importante.
Prima vizează componența brigăzilor la Liga a V-a. Din anul 2010, aici s-a mers ca și pe prima scenă arădeană, cu doi observatori, unul de joc și de arbitri.
Din 2015-2016, lucrurile se schimbă, în „Onoare” brigada rămâne cu un singur observator, care îndeplinește ambele sarcini, așa cum s-a întâmpla înainte.
Baremurile, la teren
Tot legat de capitolul arbitrajelor, dacă până acum cluburile plăteau baremurile prin contracte, arbitrii și observatorii, la toate nivelurile, vor fi remunerați direct la teren. „Baremurile vor fi fixe, echipele nu mai țin contabi­litatea și nici AJF n-o mai face”, a explicat Vasile Rad, care a prezentat și sumele: 675 de lei – Liga IV, 460 de lei – Liga V, 380 de lei – Liga VI, 240 de lei la juniori A 1, 180 de lei la juniori C și 120 de lei la juniori D și E. Transportul și masa sunt incluse în sumele menționate.
„La unele categorii, su­mele scad față de baremurile vechi. Am pus o medie, ținând cont că un arbitru merge și la Cermei și la Beliu și la Gurahonț, dar și în Arad. Un transport Arad – Gurahonț costă mai mult, din barem rămâne mai puțin. Dar ținem cont la delegări și compensăm cu un joc mai aproape de Arad”, a punctat Rad.
Penalizări pentru datorii
În fine, Comitetul Executiv încearcă să simplifice lucrurile în privința echipelor care adună datorii la AJF.
„S-a aprobat ca în fiecare 15 și 30 ale lunii, compartimentul finannciar să anunțe Comisia de Disciplină, cu privire la echipele cu datorii. Disciplina, după 30 de zile, notifică echipele, iar în prima ședință, dacă nu au achitat, vor fi penalizate cu 3 puncte și 5 la sută din va­loarea datoriei. Dacă situația persistă și după 45 de zile, urmează neprograma­rea”, a încheiat secretarul ge­neral al AJF.

Recomandările redacției