disparut

Arădeanul de 33 de ani, din oraşul Sebiş, a fost căutat aproape două săptămâni de autorităţile germane, ca să reapară pe un drum de pe teritoriul Austriei. Tânărul a fost dat dispărut din data de 8 august, când a părăsit TIR-ul pe care îl conducea, în care se aflau telefonul şi bunurile personale. Autotrenul a fost lăsat cu uşile deschise, fapt care a îngrijorat autorităţile că ar fi fost răpit sau că a fugit de la locul respectiv în urma unor ameninţări.

Sergiu Ilica ar fi trebuit să încarce TIR-ul la Munchen, cu materiale care ar fi trebuit transportate în România. Anterior, el a finalizat deja o misiune în Karlsruhe. Şoferul de TIR a fost văzut ultima oară în zona Munchen, în 8 august, în jurul orei 17.00. Potrivit presei germane, în aceeaşi zi la ora 19.45, ar fi avut o convorbire telefonică cu angajatorul său. A doua zi, muncitorii au descoperit actele şi telefonul acestuia în cabina TIR-ului. Autorităţile germane au început căutările la două zile după dispariţia acestuia, apelând la persoanele care pot oferi informații despre localizarea acestuia, rugându-i să contacteze sediul poliției din Munchen, sau orice alt organ de aplicare a legii.

Ofițerii de poliție au inițiat măsuri de căutare extinse, dar nici nu au găsit niciun indiciu. După ce au fost informaţi că nici familia, nici angajatorul său nu ştiu unde se află, operațiunile de căutare au fost efectuate din nou.

Tânărul a fost găsit joi, mergând pe jos, pe marginea unui drum din Austria, la sute de kilometri depărtare de locul iniţial. Autorităţile continuă cercetările pentru a stabili ce s-a întâmplat în intervalul în care acesta a dispărut şi cauzele care l-au determinat să părăsească TIR-ul.

Recomandările redacției