tîlharUn individ tânăr, extrem de periculos şi care a tâlhărit mai multe persoane, a fost prins, imobilizat şi predat poliţiei de colegul nostru ziarist, Cristian Cotuna. La doar o zi după incident, suspectul, care la „activ” are foarte multe fapte cu violenţă, a recidivat şi a lovit doi poliţişti.
Ultima „activitate” a tânărului tâlhar s-a petrecut în zona centrală Aradului, de zilele oraşului, când a furat o geantă şi a agresat-o pe proprietară. Ziaristul Cristian Cotuna, care se afla în zonă, a văzut scena şi a pornit în urmărirea suspectului. Un alt trecător, care l-a vă­zut pe făptaş alergând, „l-a pla­- cat”, iar colegul nostru a reuşit să-l imobilizeze.
Prins fiind, tânărul nelegiuit şi-a negat fapta. „Vă rog frumos, doamnă, vă rog frumos, nu am furat nimic! Uită-te la mine, că nu am nimic! Controlează-mă! Sunt de aici, din Arad”, se lamenta tâlharul.
Şi cei prezenţi la locul întâmplării, şi poliţiştii sosiţi acolo, l-au apostrofat răspicat pe răufă­cător. „Ce ai făcut cu geanta în mână? Ai şi bruscat-o pe doamna…”. „Gata! Tu întrebi poliţia, sau poliţia te în­treabă pe tine?”. „Gura! Nu minţi! măcar nu minţi!”, i s-a spus cu vehemenţă.
Poliţiştii locali l-au ridicat şi l-au predat agenţilor de la po­liţia naţională.
Individul a fost recunoscut şi de alte victime pe care le deposedase anterior de bani, telefoane şi alte obiecte de valoare.
Deşi avea foarte multe furturi la activ, tânărul a fost cerce­tat mereu în stare de libertate. De ieri însă, suspectul este cerce­tat şi pentru ultraj: împreună cu fratele său şi ajutat de acesta, a agresat doi poliţişti. Ca urmare, pentru ambii au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile şi vor fi cerce­taţi în stare de arest preventiv.

Recomandările redacției