drum palotiÎn această sâmbătă, la Nădlac se va ține conferința de închidere a unui proiect transfrontalier nu foarte mediatizat însă cu siguranță extrem de util pentru locuitorii de pe ambele părți ale graniței de vest a județului și a țării. Este vorba de proiectul „Realizarea drumului de legătură între localităţile Csanadpalota (Ungaria) – Nădlac (România)“, drum cunoscut – de aproape două secole! – şi sub denumirea de „Drumul Palotii“, proiect în valoare de 1,5 milioane de euro.
Este vorba de circa 8,5 kilometri de drum: 4,3 km pe teritoriul nostru și 4,2 km pe teritorul ungar. Proiectul s-a derulat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2014 și s-a desfășurat, efectiv, pe durata a circa 18 luni.
„În cadrul amplei lucrări, pe lângă operațiunea de asfaltare în sine a drumului s-au realizat și rigole pluviale iar în porțiunea de drum ce străbate orașul Nădlac s-au realizat și trotuare pe ambele părți. Lucrarea este gata la ora actuală (mai sunt unele retușări de finalizat la unele rigole și porțiuni de acces) și se poate circula pe drum până la linia de graniță – pe ambele părți, urmând ca în viitor să fie deschis aici și un punct de frontieră. Aceasta va facilita re­- alizarea unei mult mai bune legături între cetăţenii celor două ţări – în general şi între cetăţenii din localităţile de pe graniţa comună – în special; de fapt acesta fiind și scopul esențial al acestui amplu proiect. Drumul are o mare utilitate practică și în acest sta­- diu, facilitând în mod deosebit circulația agricultorilor ce au terenuri cultivate în respec­tiva zonă și implicit și transportul producției de pe câmp precum și a utilajelor agricole“, ne precizau, în primă instanță, responsabili din cadrul Compartimentului de Proiecte al Primăriei orașului Nădlac.

Recomandările redacției