blocadaAcţiunea Blocada iniţiată Poliţia Română pe întreg teritoriul ţării pentru a se preveni faptele antisociale şi pentru a se asigura un trafic rutier sigur, cu precădere pe drumurile dinspre şi spre punctele de trecere a frontierei, continuă într-un ritm intens
În ultima săptămână, poliţiştii arădeni aflaţi în misiuni în cadrul acestei acţiuni coordonate de Inspectoratului General al Poliţiei Române au constatat 22 de infracțiuni și au aplicat 736 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 410.718 de lei.
Pentru a asigura succesul misiunilor, în judeţul Arad au fost mobilizaţi şi au acționat 355 de poliţişti, dintre care 187 de la ordine publică, 128 de la poliţia rutieră, 21 de la investigaţii criminale şi patru specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În şapte zile de activitate intensă, constând în 35 de acţiuni desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni, dintre care trei  de natură judiciară, 15 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, trei infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi două alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile des­coperite, 13 au fost constatate în flagrant delict.
În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii arădeni au aplicat 736 de contravenţii prevăzute în O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care patru pentru consum de alcool, 570 pentru depăşirea vitezei legale şi 44 pentru nerespectarea normelor legale de efectuare a manevrei de depăşire.
Ca măsură complementară şi în temeiul legii, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 11.030 de lei, au reţinut 97 de permise de conducere, dintre care cinci pentru consum de alcool şi 18 pentru viteză excesivă, şi au retras 25 de certificate de înmatriculare.
Acţiunea Blocada va continua cu aceeaşi intensitate şi în săptămânile următoare, scopul declarat fiind acela de a diminua semnificativ numărul faptelor antisociale comise şi instaurarea unui climat de responsabilitate şi de siguranţă pe drumurile judeţului şi pe cele ale ţării.

Recomandările redacției