deschidere -LaculuiModernizarea reţelelor stra­dale în comuna Ghioroc conti­nuă în aceste zile cu asfaltarea străzii Lacului cunoscută cetă­ţenilor din Ghioroc ca strada ce coboară din Dâmbul Ghiorocului până la Gară CFR.
Modernizarea străzii Lacului face parte din proiectul câştigat de Administraţia Locală a comunei Ghioroc în anul 2014 pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, subprogramul „Moderni­zarea satului românesc”. Proiectul prevede modernizarea a 5,7 km de reţele stradale din comuna Ghioroc. Din acest proiect au fost modernizate deja stră­zile Grecu Gheorghe şi Eroilor din Cuvin şi străzile Pr. Petru Pele şi Curţii din Miniş în lungime de 1,85 Km, acum se modernizează Strada Lacului din Ghioroc şi în funcţie de alocările financiare pentru comuna Ghioroc vor mai fi modernizate străzile Valea Satului şi Andrei Şaguna din Cuvin, străzile Nicolae Bălcescu şi Crişan din Ghioroc şi Strada Valea Bisericii din Miniş.
Asfaltarea străzii Lacului se face pe întreaga lungime de 845 de metri, aceasta fiind printre cele mai lungi şi folosite străzi din comună. Asfaltul va avea o lăţime de 4 metri în două straturi plus acostamente pe fie­care parte de 0,5 metri. De ase­menea se vor decolmata şanţu- rile acolo unde sunt existente. „Fiindcă am fost întrebaţi de nenumărate ori de ce avem lăţimea de patru metri dorim să precizăm că străzile din comună au clasa de importanţă IV, categoria de importanţă D şi conform STAS-urilor în vi­goare se asfaltează pe lăţi­mea de patru metri în două straturi sau un strat. Noi am ales să fie asfaltate în două straturi pentru o rezistenţă mai bună. De asemenea lăţi­mea străzilor nu ne permite peste tot să facem mai mult de patru metri asfalt plus acos­tamente de 50 cm pe fiecare parte” a declarat edilul comunei, Corneliu Popi-Morodan.
În prima etapă a asfaltării străzii Lacului a fost turnat stratul de uzură după care vor fi ridicate la cotă capacele de la căminele de apă şi apa uzată, după care se va trece la tur­narea stratului de uzură, şi la marcajele de circulaţie.
Admistratia Locală a comunei Ghioroc a implementat încă un proiect câştigat în anul 2015 pe Grupul de Acţiune Locală Minis-Măderat, proiect prin care s-a modernizat strada Podului din Cuvin în lungime de 655 metri. „În aceiaşi ordine de idei dorim să modernizăm comuna Ghioroc prin aplicarea cu noi proiecte pe măsurile ce se deschid pe noile programe de dezvoltare 2014-2020. Deja am efectuat ri­dicările TOPO, studiile GEO, expertizele tehnice şi studiile de fezabilitate pe aproape toate străzile din comuna Ghioroc şi suntem pregătiţi să depunem deja proiecte pe noua sesiune ce se va deschide în curând” a mai spus primarul comunei Ghioroc.

Emilian Ciorogariu

Recomandările redacției