zile nadlac 2 zile nadlac3 Zile nadlac4 zile Nadlac 1Încă o dată s-a dovedit că orașul Nădlac poate fi dat drept exemplu de armonioasă convie­țuire multietnică, cum observa cu ani în urmă un înalt oaspete slovac al orașului. A dovedit-o odată în plus atmosfera de mare sărbătoare din weekendul trecut când  s-a defășurat cea de-a XI-a ediție a  „Zilelor Orașului Nădlac“.
După apetisantul concurs de cătlane de vineri, urmat seara de un spectacol aparte cu Nelu Za­dic, Dan Necșa, Giorgiana Necșa, Andrei Ilea, Cristina Godo Jivcovici, sâmbătă a fost o mult mai mare concentrare de manifestări. Dacă dimineața a fost conferința de încheiere a unui proiect transfrontalier – Drumul Paloti, după-masa a debutat cu o ședință fes­- tivă în care, administrația orașului – prin edilul Vasile Ciceac – au premiat și felicitat cuplurile cu 50 de ani de căsătorie (ediția acestui an având o poveste mai aparte), toată lumea gustând apoi din impresionantul tort omagial.

A urmat parada majoretelor, acestea încântâd toți privitorii cu mișcările lor măiestre. Alături de ele au „mărșăluit“ și reprezen­tanții gazdelor dar și toți oaspeții – din țară și străinătate, precum și numeroase oficialități. Vremea fru­moasă a dat o strălucire aparte evenimentului, după cum se poate vedea și din fotografiile realizate de nădlăcanul Cristian Iamriska.
După ce, în jurul orei 19, primarul Vasile Ciceac a rostit cuvântul de deschidere – urmat de urările sărbătorești ale unor invitați, pe deosebita scenă din Parcul Central a început spectacolul, cei prezențo răsplătind cu aplauze generoase evoluțiile tuturor artiștilor. După Majoretele din Nădlac au urmat ansamblurile: Junii Nădlacului – cu dansuri românești, Salasan (Nădlac) – cu dansuri slovăcești, Buzavirag (Pecica) – cu dansuri maghiare, ansamblu din Sâmpetru – cu dansuri sârbești, Romanes (Șeitin) – cu dansuri romanes și numeroși intepreți: Viorel Leric, Alina Iuga, invitați din Slovacia Uni Song Sered. Absolut aparte a fost interpretarea cuplului Florentina și Petre Giurgi, aplaudată la scenă deschisă. Pe scenă a urcat și primarul Vasile Ciceac, acesta dovedind frumoase calități interpretative.
Focurile de artificii au încununat feeric o zi de sărbătoare deosebită.
Duminică, programul sărbătoresc a continuat după-amiaza – atât în Parcul Central cât și în Parcul Pădurice – deosebită fiind secvența de teatru scurt susținută de o trupă slovacă din Brezno. A mai fost muzică sârbească și de petrecere cu: Denisa Sârboaica, Remus Vălungan, Gabi Zaharia, Octavia Hetea, Iris Nistor, West DJ – discoteca tineretului.
(F.B.)

Recomandările redacției