suplinireInspectoratul Școlar Județean Arad organizează în perioada 1-9 septembrie 2015, concurs și testare pentru ocuparea postu­rilor didactice/catedrelor vacante/ rezervate rămase neocupate în urma ședințelor publice de repartizare.
Concursul constă în probă practică/orală sau inspecție specială la clasă și probă scrisă în profilul postului didactic/catedrei, potrivit programelor specifice pentru concurs în vigoare. La concurs se pot înscrie candidați cu studii corespunzătoare postului solicitat (pregătire științifică și psihopedagogică) care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la probele practice de profil în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, sesiunea 2015 ori cel puțin media 8 la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2015. Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor ela­borate de comisia judeţeană de elaborare a subiectelor și bare­melor de evaluare, în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar: durata de redactare a lucrării scrise patru ore.
„Testarea personalului fără studii corespunzătoare postului constă în interviu și lucrare scrisă. La testare se pot pre­zenta persoane care au absolvit cel puțin liceul, cu diplomă de bacalaureat. Lucrarea scrisă se susține înaintea interviului, durata de redactare fiind de trei ore“, ne-a declarat Laura Nădăban, purtătoarea de cuvânt a ISJ Arad.

Recomandările redacției