gradinariuOdată cu conferința de presă săptămânală a clubului UTA, prilejuită de disputarea unui nou meci oficial, era de așteptat ca „oficialii” grupării fanion să aprofundeze subiectul ce a aprins spiritele printre suporteri după ce Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF le-a dat meci pierdut la „masa verde” arădenilor ca urmare a celor patru schimbări efectuate la Lugoj.
Prevăzător, Codru Grădinariu a deschis întâlnirea cu ziariștii făcând următoarea precizare: „Azi (n.r. miercuri) am primit comunicatul oficial cu hotărîrea din partea Fdererației Române de Fotbal. O vom ataca, motivele sunt cunoscute. Toate discuțiile sunt anacronice, le vom relua în momentul în care va exista o decizie definitivă”.
Prin asta înțelegem că tema mai sus amintită e una TABU în sânul Campioanei Provinciei, care până nu demult promitea transparență totală față de presă și implicit de arădenii pe care îi așteaptă în număr cât mai mare alături de echipă. Era interesant să aflăm la ce motive binecunoscute se referea team-managerul „alb-roșiilor”, fiindcă nici el, nici altcineva din conducerea clubului nu a pomenit nimic de „speța” Lugoj. Sau dacă acea adresă destinată Federației în care se scria negru pe alb că UTA ar trebui considerată echipă de Liga a III-a ca și nou promovată în Liga a II-a (!?) și că arbitrii sunt 100% de vină pentru cele patru schimbări efectuate ține loc de… motive binecunoscute, ceva ne spune că recursul a fost făcut degeaba.
În fine, până ce va lua măsurile disciplinare anunțate (bineînțeles, dacă UTA rămâne exclusă din Cupă), Alexandru Meszar ține să ne mai amintească odată (prin intermediul site-ului oficial al clubului) că echipa e pe un drum bun.  Cică UTA a scăpat de terenurile proaste (sau nu? cel de pe „Motorul” nu e chiar biliard), a jucat cu Mediașul, acum merge la Cluj, de parcă noi nu am știi programul turului în Liga a II-a. Și că stafful e 100% arădean, opt jucători, de asemenea și că meciul a fost început cu trei juniori, de 16, 17 și 19 ani. Cu tot respectul, aceste aspecte au fost sesizate deja de toată lumea, presa a pus deja accent pe acest lucru, mai ales că s-a insistat mult pe el și la conferința de presă de săptămâna trecută.
Dar, până la urmă, credem că principala calitate a unui staff ar trebui să fie profesionalismul. Dacă e și arădean cu atât mai bine. Dar, între greșeli de genul celora care pierd meciuri oficiale și unul – doi „stranieri” care dorm cu regulamentul federal sub pernă parcă am opta pentru varianta a doua. Nu de alta, dar proiectul în care și-au pus speranța toți suporterii „Bătrânei Doamne” și e girat cu încredere și bani publici de autoritățile locale nu ar trebui să aibă nimic în comun cu decizii de genul: ” În baza art 86/9/1 din RD se sancționează clubul ACS UTA Bătrâna Doamnă cu pierderea jocului prin forfait”.

Recomandările redacției