tentativaInaugurat cu puţină vreme în urmă, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota (deocamdată singurul punct de trecere a frontierei pe autos­tradă de pe graniţele României), începe să-şi adune istoriile de ilegalităţi. O astfel de istorie s-a scris vineri, 4 septembrie, noaptea, în jurul orei 2,30, oră la care aici s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Cristinel I., în vârs­tă de 25 ani, din judeţul Ialomiţa, care conducea un autoturism marca BMW înmatriculat în Germania. În autoturism se mai aflau ca pasageri trei persoane adulte: mama, tatăl şi bunica, şi un copil minor, în vârstă de 4 luni, toţi cu domiciliul în judeţul Ialomiţa. În timpul controlării autoturismului, poliţiştii de frontieră au mai descoperit şi al cincilea pasager: o fetiţă în vârstă de 2 ani, ascunsă pe bancheta din spate sub fusta uneia dintre pasagerele autoturismului. În urma verificărilor, s-a stabilit că pasagera care ascundea fetiţa sub fustă era bunica minorei.
Conform procedurilor, poliţiştii de frontieră au început cercetările. Pas cu pas, adevărul a ieşit la iveală, părinţii minorei (pasageri în autoturism), admiţând că au recurs la această metodă deoarece nu deţineau pentru fetiţă documente de călătorie valabile, singurul act pe care-l aveau fiind un certificat de naştere al fetiţei emis de autorităţile germane.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției