nadia lucaciDeparte de a se atenua, „cazul Ioţcu” ia amploare prin acţiuni grave de intimidare a celor implicaţi într-un fel sau altul. Aşa s-a întâmplat cu Nadia Lucaci, şefă a Serviciului Achiziții Publice a Consiliului Jude­țean Arad și martoră în procesul în care fostul preşedinte al CJ Arad va fi judecat pentru fapte de corupţie – adică pentru luare de mită: şi-a găsit autoturismul Renault zgâriat serios şi „inscripţionat” cu numele vânzăto­rului lui Iisus Christos – „Iuda”. Faptul s-a petrecut vineri, 4 septembrie. În aceeaşi zi Nadia Lucaci a depus plângere la poliţie.
Nadia Lucaci este martoră importantă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care Nicolae Ioţcu este acuzat de luare de mită, dosar înaintat instanţei spre judecare şi care urmează „să intre pe rol” cât de curând. Ea a declarat că din funcţia pe care o are a refuzat o mită de câteva mii de euro oferită pentru a participa la trucarea licitației pentru aparatură medicală la Spitalul Județean Arad, licitație organizată de CJ Arad şi pentru care Ioţcu este acuzat şi va fi judecat. Glasul Aradului a publicat încă în 30 iulie informaţia, Nadia Raluca Lucaci a declarat anchetatorilor că Adrian Nedelciu, director tehnic în cadrul CJA şi implicat în scandal, ar fi făcut presiuni mari  asupra ei  şi asupra unei colege pentru ca totul să decurgă în favoarea celor două firme care au şi ajuns să furnizeze echipamentele medicale pentru Spitalul Judeţean. „Mai mult, femeia a declarat că Nedelciu i-ar fi spus că însuşi Nicolae Ioţcu i-ar fi dat ordin să se ocupe personal de problemă, să grăbească lucrurile, şi că le-ar fi propus în schimb o recompensă de 5.000 de euro de persoană dacă totul ar fi mers bine. Bineînţeles că şefa de la Achiziţii a ţinut să precizeze că ea şi colega ei ar fi refuzat banii”, scria Glasul Ara­dului în numărul său din 30 iulie.
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad a confirmat depunerea unei plângeri pentru zgârierea unei caroserii de auto­- turism, însă fără a da numele reclamantei: „O femeie din municipiul Arad a depus vineri o plângere, reclamând că maşina i-a fost zgâriată. Ca urmare, se fac cercetări privi­- toare la săvârşirea infracţiunilor de furt și distrugere, femeia reclamând că i-a fost luată și una dintre plăcuțele de înmatriculare ale mașinii”, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al instituţiei.

Recomandările redacției