pistru

Deputatul liberal de Arad Eusebiu Pistru a declarat în conferință de presă că actualul executiv de la Bucureşti, dar mai ales Ministerul Transporturilor, sunt caracterizate de indolență, incompetență, nepăsare și minciună. Argumentele invocate de parlamentarul liberal au fost extrase strict din segmentul infrastructurii din sistemul transporturilor, segment pe care Eusebiu Pistru în stăpâneşte foarte bine, el fiind anterior şi secretar de stat în ministerul de resort. „Suntem conștienți că domeniul transporturilor nu este ușor de gestionat, mai ales dacă nu ai pregătirea și experiența necesare. PSD pare total dezinteresat de infrastructura din țara noastră, guvernarea PSD reușind două performanțe remarcabile: să blocheze aproape toate proiectele de infrastructură și să piardă, numai la infrastructură, trei miliarde de euro din bani europeni”, a spus Eusebiu Pistru.

Masterplanul pe transporturi, document semnat de guvern şi care angajează ţara în ansamblul ei, nu doar echipa guvernamentală, şi realităţile incontestabile din acest sector au fost „calul de bătaie” al deputatului liberal: „Guvernul Ponta nu a inaugurat nici măcar un kilometru de autostradă început de la zero. Lucrările la toți cei 293 km de autostradă cu care se laudă şeful guvernului au fost demarate înainte ca acesta să fie premier. Este interesant de văzut de unde va scoate guvernul PSD cei 1.300 km de autostradă promiși în Masterplanul general pe transporturi, proiect avizat deja de Comisia Europeană. Victor Ponta se lăuda în urmă cu puțin timp că a inaugurat peste 200 km de autostradă de la preluarea guvernării. Mă întreb cum va reuși acest Guvern să construiască diferența de 1000 km de autrostradă ca să atingă cei 1.300 promiși până în anul 2020, cu atât mai mult cu cât «mărețele planuri» incluse în Masterplan sunt încă în stadiul de proiect și nimeni nu știe când vor fi demarate lucrările, primele studii de fezabilitate contractate urmând a fi încheiate abia în 2017. Vă dați seama cu câtă nonșalanță i-au mințit acești oameni atât pe români cât și pe cei din Comisia Europeană?”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru.

Deputatul arădean a criticat și situația rambursării către transportatori a supraaccizei pe carburanți. „Este inadmisibil să le spui românilor că introduci o acciză pe carburant pentru a folosi banii pe autostrăzi și drumuri, iar mai apoi să dovedești că de fapt i-ai mințit, după care să le spui transportatorilor că 4 din cei 7 eurocenți care reprezintă acciza se vor întoarce către aceștia, dar să-i minți și pe ei, rambursarea fiind blocată intenționat de executivul Ponta”, a mai declarat Eusebiu Pistru.

În același timp, deputatul PNL spune că indolența Guvernului Ponta și a miniștrilor săi a dus la stagnarea proiectelor de modernizare a infrastructurii din România. „Indolența acestor miniștri care s-au plimbat pe la Ministerul Transporturilor a dus la stagnarea proiectelor de modernizare a infrastructurii României, fapt care demonstrează lipsa totală de responsabilitate a PSD în acest domeniu esențial pentru dezvoltarea țării. Ce mai rămâne de spus când chiar un reprezentant al cabinetului Ponta, Eugen Teodorovici, ministru al Finanțelor, și-a exprimat dezamăgirea față de realizările inexistente ale Ministerului Transporturilor, faţă de incapacitatea de a cheltui banii alocați?. Mai mult: pe lângă faptul că cei de la Transporturi nu sunt capabili să cheltuiască banii avuți, mai cer și alți bani, pentru ca alte domenii să rămână cu mai puțin. Dacă ei înșiși recunosc că sunt incapabili și incompetenți, ce să mai spunem noi?”, a spus în încheiere Eusebiu Pistru.

Recomandările redacției