simigazPâncota s-a metamorfozat complet în doar 6 zile. De la echipa fără vlagă și orizont, care pierdea clar acasă cu Baia Mare (1-4), la o formație solidă, care a jucat de la egal la egal cu principala candidată la promovare din seria de Vest a ligii secunde. Ba chiar se poate spune că „șoimii”  au avut mai mult posesia balonului și ocaziile mai clare, însă, având în vedere că au fost conduși pe tabelă și au avut mici probleme în finalul confruntării, rezultatul de egalitate rămâne unul bun.
Combatantele s-au studiat timp de zece minute, construcția Gazului fiind incomodată încă de la bun început de pressingul susținut făcut de pâncotani departe de propria poartă. În minutul 13, Irimia a avut pentru prima oară de lucru la „capul” lui Llullaku. Oaspeții au replicat prin șutul lui Issa de la 20 de metri, dar Greab a fost pe fază. A fost nevoie de o fază contestată pentru ca fosta prim divizionară să deblocheze situația pe tabelă. Llullaku a pătruns în careu, iar Pavel l-a busculat în căderea provocată de gazonul ud. Același atacant al Gazului a transformat lovitura de pedeapsă: 1-0 (min. 36). „Șoimii” au încercat să egaleze până la pauză, dar portarul Greab a fost inspirat la șuturile de la distanță ale lui Danci.
Pâncotanii au început bine și partea secundă, fiind echipa po­zitivă în joc. Golul de 1-1 a fost anunțat de o mare ratare a lui Oprea. Mijlocașul de bandă a reușit performanța să finalizeze din 7 metri peste poartă goală.  Minutul 75 a venit cu reușița de vârf autentic a lui Alin Mihai. Pirtea a centrat din lovitură liberă, iar puternicul atacant a reluat cu capul, de lângă Abrudan, în plasă.  Antrenorul gazdelor jucat „cartea” Vitinho, iar brazilianul a fost cu adevărat periculos pe final. Mai întâi, a finalizat pe lângă poartă din careul mic, iar în penultimul minut de joc a scăpat spre poartă, dar a țintit bara de la colțul lung. Ultimul fluier i-a adus „șoimilor” un punct meritat, chiar în fieful principalei favorite la promovare.
Formații:
Gaz Metan: Greab – V. Creţu, Abrudan, Muth, Cip. Petre – Băjenaru (59 Figliomeni), R. Ignat – Bic (78 Vitinho), Elton Dos Santos, D. Olaru – Llullaku (72 A. Munteanu).
Pîncota: Irimia – D. Dan, Rusu, Dubeştean, Siminic – Issa, A. Pavel  – Oprea ( 84 Gîlcă), Danci, Pirtea – A. Mihai (78 Leucuța)
Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Damian Antal și George Duță (ambii din Bacău) Rezervă: Vasile Rodina (Alba Iulia).
Observatori FRF: Dan Monea (Aiud), Mircea Sârbu (Hunedoara).

Recomandările redacției