curtumioOcazii de genul celora ivite sâmbătă, în fața Mioveniului, nu vor reapărea prea des în drumul UTA-ei în actuala stagiune a ligii secunde. Arădenii au avut un gol avans și un om în plus cu 20 de minute înainte de final, dar au gestionat puțin greșit situația. De pe bancă au venit doar juniori de 17 ani, numărul lor în teren ajungând la cinci, plus doi fotbaliști de 20 ani, așa că argeșenii au mulțumit și au controlat finalul partidei. Ba mai mult, au și marcat golul egalizator, la o greșeală personală a goalkeeperului Anca Trip.
Debutul de meci a fost perfect pentru utiști și pentru debutantul Michel Vlad. În minutul 2, Strătilă și-a făcut o minge în careu, a centrat în fața porții, Szekely nu a intervenit, dar a făcut-o la colțul lung Vlad, care a trimis cu sete în plasă: 1-0! Vizitatorii s-au adunat repede și au pus probleme în special prin Honciu, ale cărui șuturi de la distanță l-au întrebuințat pe Anca Trip. Pe o contră, Strătilă a tras cu stângul din careu, dar prea slab pentru a-l surprinde pe Croitoru.
Până la urmă, eforturile ofensive al Mioveniului au fost răsplătite cu reușita de 1-1. Era minutul 26, când Toriște a centrat de pe dreapta, iar Ayza a trimis balonul cu capul la încheietura barelor, pe colțul lung. UTA a replicat rapid, dar Strătilă a tras pe lângă după pasa lui Szekely. Nici Burlă nu a fost mai precis din lovitură liberă, pentru ca finalizările lui Botiș (cu capul) și Curtuiuș (șut de la marginea careului) să fie pradă ușoară pentru portarul advers.
Debutul reprizei secunde a aparținut clar gazdelor, dar Polgar și Curtuiuș nu au cadrat execuțiile. În minutul 51, însă, inevitabilul          s-a produs. Strătilă a centrat cu exteriorul, iar Curtiuș a finalizat cu capul, din 8 metri, la colțul scurt: 2-1. Înainte de a ieși de pe teren, Szekely l-a mai încercat odată pe Croitoru cu un șut la colțul scurt, pentru Neacșu să irosească cu o centrare greșită un atac în superioritate a oaspeților. În minutul 69, misiunea UTA-ei ar fi trebuit să se simplifice odată cu eliminarea pentru două „galbene” a lui E. Stoica.
Dar, „sarabanda” schimbărilor nu i-a făcut bine echipei arădene, care pierzând în forță și știința jocului în momente cheie, i-a poftit pe adversari în ofensivă. Nu înainte ca un alt debutat, Cristi Costin, să treacă frumos de Calvin, dar să întâlnească apoi opoziția lui Croitoru. În minutul 82, Anca Trip scapă din mâini centrarea plouată a lui Gălan, iar Calvin, pe fază, trimite în plasă din numai 9 metri: 2-2. După ce Chindriș l-a întins pe Croitoru cu un șut de la distanță, jocul s-a mutat în terenul UTA-ei, iar Năstăsie putea da lovitura dacă nu prelua prea lung un balon aruncat la întâmplare în careul mic al „alb-roșiilor”.
Formații:
UTA: Anca – Polgar, Manea, Botiș, Burlă – Strătilă (min. 73 – Costin), Chindriș, Jorza, Vlad –
Curtuiuș (min. 81 – Petre), Szekely (min. 63 – Man)
CS Mioveni: Croitoru – Toriste, Calvin, Deaconescu, Stoica – Mîrzeanu, Gălan, Honciu (min. 62 – Bicianu), Florescu (min. 54 – Neacșu) – Ayza, Buhăescu (min. 71 – Năstăsie)
Arbitri: Dorian Micloșină – Răzvan Nistoran (ambii din Reșița), Petrică Cîmpeanu (Cluj). Rezervă: Rareș Vidican (Oradea)
Cartonașe galbene: Vlad, Botiș / Stoica (2),Gălan
Observatori FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Ion Zare (Oradea)

Recomandările redacției