nagymanUTA, în fața unui stadion plin la fel ca și în runda inaugurală, a pierdut printre degete prima victorie stagională pe teren propriu în fața celor de la Mioveni. Roli Nagy a început această partidă cu Burlă și Jorza ca și juniori Under 19 pe teren, terminând însă disputa cu alți trei, Man, Costin și Petre, plus Vlad, care are 20 de ani. Din tribune s-a observat că, odată cu aceste intrări, UTA a scăzut a pierdut din forță și clarviziune, lucru care a permis Mioveniului să vină peste formația gazdă și să obțină – e drept, cu ajutorul lui Anca – un punct.
„Nu fac socoteli înainte de meci cu câți juniori încep partida și cu câți termin. Eu, împreună cu staff-ul meu tehnic, pregătim partidele la victorie și analizăm cine își dorește cu adevărat să joace și merită să o facă. Sorian nu a prins lotul pentru că a avut șansele lui până acum… Le va mai primi și de acum înainte, e un jucător cu pretenții, un jucător cu experiență, dar deocamdată nu s-a acomodat la ce vrem noi aici. Cipri Rus a avut în cele două etape două ocazii rarisime, dar încă muncește să intre în ritm. Petre a venit cu poftă de joc, a profitat de meciul cu Reșița iar acum a prins zece minute. Vlad a avut realizări și cu Reșița, și astăzi (n.a. sâmbătă), trage de el mereu. Nu e nimic întâmplător, putem chiar începe o partidă doar cu juniori pe teren. Am mai spus-o, valoarea nu așteaptă vârsta, iar acești puști trebuie să fie conștienți de șansa unică pe care o au, o șansă ce nu ar fi avut-o în urmă cu câțiva ani. Trebuie să profite și să ajungă jucători valoroși. Am fost naivi astăzi. Trebuie să ne maturi­zeze acest rezultat, să ridicăm capul și să credem în noi. Am avut un joc bun, dar trebuie să recunoaștem că le-am făcut azi cadou un punct”, a explicat Roli Nagy alegerile sale.
Antrenorul UTA-ei a continuat: „Dacă mă întrebați de schimbări, vi le explic: Szekely a pierdut o parte din pregătirea de vară și nu e la un nivel fizic foarte bun. Strătilă are multe acțiuni în care pune multă energie, dar e drept că uneori nu preferă soluția cea mai bună, se complică și a obosit, a cerut schimbare. Curtuiuș la fel, a alergat foarte mult, lucru ce îl caracterizează și a obosit și el. Nu îmi reproșez nimic, să fie clar. Egalarea a venit pentru că le-am făcut noi cadou acea lovitură liberă și acel gol, ne-au taxat pe greșeala noastră. Nu am avut luciditate pe final, am jucat haotic, dar schimbările le-am făcut post pe post. Au jucat acei care au muncit în timpul săptămână și au meritat să intre. Pe Man l-am introdus tocmai cu scopul de a ține mai mult de minge. Dacă se termina meciul 2-1 era un fapt pozitiv că am terminat cu cinci juniori pe teren, așa toată lumea poate să discute după ce meciul e încheiat. Dar, repet, golul lor egalizator nu a venit pentru că ne-au dominat copios, ci pe o greșeală mare a noastră“, s-a apărat Nagy.
În final acesta a punctat: „Mereu ne facem reproșuri, mereu ne facem autocritica, analizăm ce am făcut, dar trebuie să fim realiști. Astăzi nu ne-a ieșit ce ne-am propus pentru că am greșit, nu pentru că am avut cinci juniori”.

Recomandările redacției