iotcu

Contestaţia lui Nicolae Ioţcu înregistrată în 10 septembrie împotriva deciziei Tribunalului Timiş de a prelungi arestul la domiciliu cu încă 30 de zile, nu a avut succes. Curtea de Apel Timişoara a respins contestaţia lui Ioţcu, care ar fi vrut să scape de arestul la domiciliu, practic să se dispună înlocuirea măsurii privative de libertate cu controlul judiciar. Magistraţii au considerat că nu se impune plasarea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean sub control judiciar, astfel că Ioţcu va rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu.

Conform soluţiei: „În temeiul art.205 C.pr.pen raportat la art. la art.425/1 alin.7 pct.1 lit.b din C.pr.pen respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul I.P.N. împotriva încheierii de cameră preliminară din 10 septembrie 2015 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 6310/30/2015. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat”. Soluţia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

Fostul președinte CJA, Nicolae Ioţcu, a fost trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Alături de Ioțcu, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Adrian Nedelciu, director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii din Consiliul Judeţean Arad, pentru trafic de influenţă şi Alin Mircea Pătraşcu, administrator al unei societăţi comerciale la data faptelor, pentru două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Nicolae Ioțcu a fost reținut de DNA Timișoara în urma unui flagrant de luare de mită. Acesta a fost prins când primea o sumă importantă de bani într-o operațiune realizată cu sprijinul SRI Arad și DGA. Ioţcu şi-ar fi exercitat influenţa pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţionare de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean.

Recomandările redacției