dubiAccidentările lui Doda și Rusu l-au obligat pe Ionuț Popa să ope­reze două schimbări în defensivă și a apelat la Daniel Dan și Radu Dubeștean. Ambii fotbaliști s-au achitat foarte bine de sarcini, mai ales că au avut ca adversari direcți doi dintre cei mai bine cotați jucători din eșalonul secund, Ciprian Petre și  Azdren Llullaku.
Evoluția lui Dan este cu atât mai lăudabilă cu cât fotbalistul care a împlinit în urmă cu două zile 19 ani a evoluat pentru prima oară titular la Pîncota și încă pe un post care nu îi este prea familiar. „Titular în Liga a II-a am mai jucat în urmă cu doi ani la UTA, dar am făcut-o doar ca mijlocaș central. Ca fundaș dreapta nu am  mai jucat niciodată într-un meci oficial, dar – până la urmă – trebuie să-i mulțumesc antrenorului că  mi-a schimbat postul. Nu de alta, dar la mijloc e greu să prind un loc la ce fotbaliști buni avem în lot. Nu a fost un meci prea greu pentru mine, căci m-au ajutat și colegii, toți am jucat bine, ca o adevărată echipă. Deși a jucat fundaș stânga la acest meci, Ciprian Petre a urcat de câteva ori în zona mea, dar l-am citit, căci își cam punea de fiecare dată mingea pe piciorul drept. Nu știu, poate ne-au subestimat puțin cei de la Mediaș, iar noi am dat o replica bună”, spune tânărul fotbalist crescut de Sandu Gaica la UTA, care – cel puțin deocamdată – pare să fi câștigat lupta pentru un tricou de titular cu Raul Doda.
Radu Dubeștean și-a așteptat și el răbdător rândul, iar când s-a apelat din nou la el a fost unul dintre cei mai buni oameni ai Pâncotei. „Nu cred că Mediașul se așteptau ca noi să fim atât de comba­tivi, să ne batem pentru fiecare minge, de parcă ne-am jucat tot sezonul în acest meci. Poate, ne-au luat puțin de sus și am fost noi peste ei. Având destule dueluri cu Llullaku pot confirma că este un fotablsit de valoare. Chiar dacă nu are mai mult de 1,80, e greu să câștigi dueluri aeriene împotriva lui. E foarte puternic și tehnic, e cel mai periculos jucător al Mediașului. Dar, acest meci a trecut, trebuie să ne adunăm și să batem și Caransebeșul, pentru că altfel rezulatul de azi nu ar mai avea aceeași valoare”, a spus și „Dubi”, care e și variantă de fundaș stânga și „închizător” la Pîncota.
Însă, și omul din spatele liniei defensive a dat multă siguranță echipei. Nefolosit aproape deloc în meciurile amicale, Cristi Irimia, res­ponsabil mai ales cu pregătirea goal-keeperilor în Podgorie, a  re­venit între buturi la 41 de ani și a făcut un meci excelent. „Un moș impecabil” a fost caracterizarea mucalită a lui Ionuț Popa la adresa veteranului dintre buturi.

Recomandările redacției