burlaPrintre juniorii „Bătrânei Doamne”, Bogdan Burlă este „ve­teran”. Este singurul care a împlinit deja 19 ani, restul celor din „circuitul” primei echipei având 16 sau 17 ani. Titular incotestabil ca fundaș stânga, tânărul utist se bucură de încrederea pe care i-a acordat-o stafful tehnic. „Nu e puțin lucru ca la 19 ani să joci toate minutele la Liga a II-a până acum, mai ales că eram debutant în acest eșalon. Cu siguranță, e mult mai greu ca la Liga III-a. E altul ritmul, forța și valoarea adversarului, aici orice greșeală o plătești, așa cum s-a întâmplat și cu noi sâmbăta trecută cu Mioveniul. Dar, mă acomodez din mers, dau totul din mine la antrenamente și jocuri și asta este cel mai important”, spune Burlă.
Acesta mai este principalul exe­cutant de faze fixe din echipă, în special a celor care impun folosirea piciorului stâng. „Are o mecanică bună de lovire a balonului, dar și forță în execuții. Totul e să creadă în capacitățile sale, să fie convins că-i poate ieși de fiecare dată”, a spus Roland Nagy, iar completarea a venit chiar de la tânărul său elev: „Toți îmi dau încredere, colegii, antrenorii, mă încurajează mereu. Mi-aș dori să fiu și mai eficace, echipa să înscrie mai multe goluri de pe urma execuțiilor mele, sper să mă specializez și mai mult pe felia asta. Când va reveni Alin pe teren (n.a. Gligor) vom vedea cine va bate cu stângul, important este să revină cât mai repede”.
Chiar dacă este cu doi sau chiar trei ani mai mare decât ceilalți juniori din cadrul lotului, Bogdan Burlă susține că există o concurență reală pentru un post de ti­tular. „Nu contează vârsta, mai ales că UTA are, poate, cei mai buni juniori din România la ‘98 – ‘99.  E o concurență aprigă între noi, iar cu cât jucăm mai mulți cu atât mai bine, zic eu. Însemană că acest club își pune mari speranțe în noi și ar trebui să aibă asigurat un viitor frumos din acest punct de vedere”, mai crede fundașul stânga al „alb-roșiilor”.

Recomandările redacției