migranti

Zeci de poliţişti din Arad au participat, ieri, pentru câteva ore, la cea mai amplă operaţiune de control şi verificare a autovehiculelor de marfă, pentru a descoperi dacă nu cumva conducătorii auto transportă migranţi. Filtrele au fost desfăşurate pe cele mai importante artere din municipiu şi judeţ. „Vă rog să pregătiţi şi documentele pentru vehiculele pe care le transportaţi. Poliţiştii au instituit filtre pe cele mai importante artere din Arad începând cu ora 13.00.

„Aici aveţi documentele maşinii şi documentele mele le primiţi imediat. Am auzit acum, pe staţie, un coleg care vrea să ducă cineva doi migranţi  în Ungaria”, a spus un şofer. Poliţiştii au verificat în special autovehiculele mai mari şi cele de transport marfă.

„În cadrul acestei acţiuni verificăm în special vehiculele mari pentru a preveni şi stopa migraţia ilegală a persoanelor. Evident, această acţiune are şi control preventiv. Noi sperăm că nimeni nu o să se încumete să transporte ilegal imigranţi”, a spus comisar Constantin Crainic, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere. Acţiunea de control pe linia prevenirii traficului cu migranţi a fost extinsă şi în zonele localităţilor de frontieră, din vestul ţării.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției