actiune

Poliţiştii vor acţiona, până duminică, pe Valea Mureşului, cu un număr record de apărare radar, care vor înregistra în cascadă, cam tot ce mişcă.

Acţiunea se înscrie în planul de prevenţie instituit de IPJ, în condiţiile în care o analiză întocmită recent de Serviciul Rutier indică existenţa a 10 puncte critice în care s-au produs numeroase acciente mortale.

Filtrele de control au fost instituite de poliţişti de la Păuliş la limită cu judeţul Hunedoara, încă de marţi, când, în doar 4 ore, agenţii au sancţionat zeci de conducători auto care au condus cu viteză.

„În urma analizei făcute la nivelul IPJ, au fost identificate 10 puncte cu zone de risc cu accidente rutiere foarte grave, astfel colegii au acţionat de la Păuliş la limita de judeţ cu 6 aparate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

Analiză în cauză a stabilit ca cele mai periculoase curbe sunt curbele din Petriş, Ilteu, Toc, Nicolae Bălcescu, Bătută, Căpruţa, Bârzva şi Odvoş. În aceste zone, în ultimii 10 ani au murit zeci de oameni, astfel că poliţiştii au cerut amplasarea unor parapeţi rigizi de separare a benzilor de mers şi a marcajelor transversale rezonatoare. „La iniţiativa IPJ Arad, s-a solicitat amplasarea parapeţilor rigizi de separare a sensurilor de mers şi amplasarea marcajelor transversale rezonatoare în zonele respective pentru a preveni producerea accidentelor. S-a luat legătura cu DRDP Timişoara, Prefectura şi ATOP Arad”, a adăugat Ovidiu Liber.

Cele 6 Autospeciale ale Poliţiei Rutiere dotate cu radar vor acţiona în cascadă, de joi până duminică, pe Valea Mureşului. Pe lângă măsurarea vitezei, echipajele vor urmări şi prevenirea traficului cu migranţi.

Marţi, 22 septembrie 2015, între orele 16.00-20.00, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei aparţinând Secţiei nr. 8 de Poliţie Rurală Săvârşin, Posturilor de Poliţie Comunale Păuliş şi Bârzava, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pe DN 7, pe tronsonul de drum din localitatea Păuliş până la limită cu judeţul Hunedoara, în care au fost folosite 6 echipaje radar, în sistem cascadă, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. În urma acţiunii desfăşurate au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, din care 60 pentru depăşirea vitezei legale de deplasare şi 25 pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice, sancţiuni în valoare totală de aproximativ 28.000 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Poliţiştii au depistat în trafic pe raza localităţii Lipova, un bărbat de 61 de ani, care a condus un autoturism radiat din circulaţie de autorităţile germane din data de 13 mai 2013.

Totodată, pe DN 7, pe raza localităţii Lipova, a fost depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, care a condus un moped, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe DN 7, pe raza localităţii Ilteu a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, care a condus un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat din data de 13 august a.c.. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel de acţiuni vor continua pe acelaşi tronson de drum pe toată durata acestei săptămâni.

Claudia Gavra

Cristian Cotuna

Recomandările redacției