pla

Poliţia Locală Arad a început o amplă acţiune de informare a cetăţenilor municipiului Arad, cu privire la obligaţiile pe care trebuie să le respecte deţinătorii de animele de companie. Astfel, oamenii vor fi informaţi prin toate mijloacele de comunicare că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad, nr.209/2011, este interzis accesul câinilor în târguri, oboare, pieţe, localuri publice, locuri de joacă pentru copii, cimitire, ştranduri, stadioane sau magazine, precum şi în orice spaţiu unde este figurat un semn care interzice accesul câinilor sau altor animale de companie.

Totodată, însoţitorii animalelor de companie plimbate în locuri publice vor purta asupra lor: o pungă de hârtie pentru a ridica defecţiile solide ale animalului şi un recipient cu apă curată, cu ajutorul căreia vor spăla urmele de dejecţii sau de urină lăsate de animal. Nrespectarea obligaţiilor prevăzute în H.C.L.M. 208/2011 atrage sancţiunea contravenţională a amenzii, cuprinse între 500 şi 2000 de lei. Poliţia Locală Arad va face controale privind modul în care sunt respectate aceste prevederi şi va aplica sancţiuni contravenţionale acolo unde va fi cazul.

„Se înmulţesc pe zi ce trece plângerile cetăţenilor cu privire la nerespectarea HCLM 208/2011, de către proprietarii de câini de companie, astfel că este nevoie, o dată în plus, pe lângă efortul nostrum constant de a constata contravenţii şi a aplica sancţiuni, să le readucem aminte arădenilor că se expun unor cheltuieli inutile dacă nu vor respecta nişte cerinţe minime, până la urmă, de convieţuire în spaţiul public“, a declarat Viorica Graur, director general al Poliţiei Locale Arad.

 

Emilian Ciorogariu

Recomandările redacției