georgetucu fanionConfruntarea din 16-imile Cupei României Timișoreana, dintre UTA și Pandurii Târgu Jiu, a suscitat mult interes în rândul iubitorilor sportului-rege din județ. Chiar dacă partida a putut fi urmărită în direct și pe micile ecrane, la Digi Sport 1, tribunele arenei „Motorul” au fost pline. Au existat și fani care nu au mai găsit bilete sau dacă au intrat pe stadion au urmărit partida în picioare, existând necesitatea unei noi tribune mobile pentru confruntările ce urmează. Au fost și alte aspecte surprinse marți după-amiază cu ocazia meciului toamnei în fotbalul arădean.
· La tribuna oficială a stadionul din Aradul Nou a luat loc și George Țucudean. Despărțindu-se de Steaua în urmă cu trei săptămâni, atacantul arădean a rămas acasă, în așteptarea unei oferte convenabile, ceea ce e greu de crezut că va apărea până în iarnă. Fotbalistul de 24 de ani e sub contract cu Charlton Athletic, formație clasată pe poziția a 15-a (din 24 de echipe) în Championship, liga a II-a engleză. George a fost însoțit la meciul de ieri de sora sa Miriam, iubita unui alt fotbalist arădean, Florin Purece.
· În vecinătatea sectorului re­zervat galeriei arădene au luat loc și componenții divizionarei a treia, Național Sebiș. Fosta contracandidată (e adevărat, în cu totul o altă formullă) la promovarea în liga secundă a echipei fanion are în componență câțiva foști „panduri”, printre care Avramescu, Oiță sau Stegaru, care – probabil – au ținut cu oltenii. „Eu zic că au fost fanii UTA-ei, dar cel mai important este că au văzut un meci frumos. Pandurii au fost mai buni cam o oră de joc, apoi arădenii au revenit și chiar puteau câștiga”, e de părere  Călin Cojocaru, antrenorul Naționalului.
· Deși regulamentul îi permitea să folosească doar seniori, UTA a aruncat în luptă din nou nu mai puțin de trei juniori Under 19. Bogdan Burlă și Amir Jorza au fost chiar integraliști, iar Dennis Man i-a lăsat locul lui Copil în mi­nutul 79. Pe gazon au mai apărut și doi fotbaliști de 20 de ani, portarul Anca – Trip și mijlocașul de bandă, Michel Vlad, dar și unul de 21 de ani, Cătălin Hlistei.
· În absența lui Botiș, menajat pentru confruntarea de sâmbătă cu CSM Râmnicu Vâlcea, banderola de căpitan al „Bătrânei Doamne” a trecut pe brațul lui Marius Chindriș. Mijlocașul de 24 de ani i-a oferit omologului său de la Pandurii, Dan Nistor, o replică a fanionului folosit de utiști în 1972, cu ocazia „dublei” cu Tottenham din sferturile de finală ale Cupei UEFA. Acesta este mai mare decât cel obișnuit și înscripționat cu auriu.
· Printre arădenii care s-au bucurat de vizita Pandurilor a fost actualul căpitan al celor de la Șoimii Pâncota. Adrian Rusu s-a întreținut la finalul partidei cu o parte dintre foștii săi colegi de la gruparea gorjeană. Fundașul a petrecut 6 sezoane în tricoul Pandurilor, între anii 2o07-2013. În stagiunea 2010-2011, Rusu a fost împrumutat la FC Brașov.
· Edi Iordănescu a fost extrem de recalcitrant înaintea executării loviturilor de la unsprezece metri. Antrenorul celor de la Pandurii
s-a arătat extrem de supărat de faptul că se luase decizia ca penalty-urile să fie executate la poarta în spatele căreia erau masați fanii din galeria UTA-ei. Iordănescu junior acuza faptul că există riscul ca fanii să arunce cu ceva obiecte spre portarul Lazăr, dar probabil se gândea și la faptul că presiunea era una mult mai ridicată pentru jucătorii săi. În cele din urmă, după câteva minute de parlamentări, Iordănescu a acceptat decizia luată care în final s-a dovedit a fi una câștigătoare pentru ai săi.

Recomandările redacției