rutiera Scurgere de gaz în blocul Libelula
Panica s-a instalat rapid ieri după-amiaza în centrul Aradului, mai exact în blocul Libelula. O  parte dintre locatari au simţit un puternic miros de gaz. Ei au bătut cu putere în uşa apartamentului de unde emanau gazele, dar nici un răspuns. Neliniştea a crescut şi mai mult în aceste condiţii. Au fost anun­ţaţi pompierii şi cei de la intervenţie gaze. Problema s-a re­- zolvat, între timp şi proprietarul apartamentului în cauză  revenind la domiciliu.               (G.C.)

Infracţiuni în trafic
În cursul zilei de miercuri, poliţiştii au depistat în trafic mai multe persoane, care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, poli­ţiştii au depistat în trafic un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism pe raza municipiului, având o alcoole­mie de 0,76 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recol­tarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, pe raza municipiului a mai fost depistat în trafic un alt bărbat, tot de 39 de ani, care a condus un autoturism radiat din circulaţie de autorităţile belgiene, iar pe raza localităţii Şimand a fost depistat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism având numărul de înmatriculare provizoriu cu valabilita- tea expirată din data de 2 septembrie.
Şi pe raza localităţii Dieci, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat, de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere.
Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cerce­tare penală sub aspectul săvâr­şirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere               (E.C.)

traficPoliţia rutieră,
în acţiune
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 307 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 105.000 de lei. Dintre acestea, 125 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 182 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De aseme­nea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi 24 certificate de înmatriculare.                (E.C.)

Recomandările redacției