autoschunn 2 autoschunn okFiliala din Arad a companiei Auto Schunn România a organizat în seara zilei de vineri, 25 septembrie, la ora 19,00, în sediul din Calea Radnei 247, un eveniment deosebit atât prin conţinut cât şi prin organizarea impecabilă: lansarea noii colecţii de suvuri Mercedes-Benz.
Prezentă de 22 de ani pe piaţa românească de autoturisme ca parteneră a celei mai faimoase firme germane de profil, Mercedes-Benz, compania Auto Schunn şi-a respectat şi de această dată pe deplin condiţia de parteneră şi reprezentantă a gigantului constructor german de maşini. De altfel, dacă spui „Germania” spui „calitate” şi „punctualitate”; în acelaşi fel, Auto Schunn şi-a însuşit cele trei concepte amintite mai sus şi, în cei 22 de ani de activitate, a devenit sinonim pentru „calitate” şi „punctualitate”, devenind un mic colţ de Germanie într-o Românie aflată pe drumul lung şi greu al căutărilor de concepte în care să creadă, cu care să se definească şi cu care să se identifice.
Condiţia exemplară a companiei Auto Schunn a fost reliefată în egală măsură de calitatea organizării şi de profesiunile de credinţă rostite de cei doi reprezentanţi „la vârf” ai companiei prezenţi la eveniment: Juergen Schunn – fondatorul şi con-ducătorul companiei, şi Elena Kovacs, manager general: respectul profund şi total faţă de clienţi, faţă de oameni, prin calitatea produsului oferit şi prin promptitudinea serviciului prestat.
„Mercedes-Benz este o experienţă tehnică prin maşinile oferite şi o experienţă umană prin efortul continuu de a veni în întâmpinarea clienţilor. Vrem ca Auto Schunn să însemne la rândul său aceleaşi două tipuri de experienţe şi străduim de 22 de ani în această direcţie. Chiar dacă nu am reuşit pe deplin, suntem pe drumul cel bun. Ne conformăm propriei noastre devize: «Să ajungi în vârf este o călătorie pe care doar cei puternici ştiu cum să o pornească». Auto Schunn a pornit călătoria cu 22 de ani în urmă. N-am ajuns «în vârf», ci ne aflăm în plin efort. Vreau să cred că nu noi vom hotărî că am ajuns «în vârf», ci dumneavoastră, clienţii noştri, cei care veniţi spre noi cu convingerea că vă suntem oricând la dispoziţie”, a spus, printre altele, Juergen Schunn, într-o foarte frumoasă şi muzicală limbă română.
Vedetele indiscutabile ale evenimentului au fost cele trei autoturisme prezentate publicului într-o atmosferă de colocvialitate şi totuşi sobră. Fiecare model a avut propria prezentare, cu date tehnice şi mai puţin tehnice, cu detalii despre motorizare, dotări, performanţe, dar şi despre „nimicuri” importante totuşi: tapiţerii, bord, elemente infinitezimale ale caroseriei care au importanţă pentru cumpărător…
Primul model prezentat publicului a fost GLC – un autoturism clasic, deci de încredere, totuşi ino­vator şi progresist, cu alură de soliditate, de siguranţă. Dintre performanţele sale, toate notabile, merită subliniată aceea că maşina îşi poate continua rularea chiar şi atunci când doar o singură roată mai are aderenţă la sol.
Cel de-al doilea model a fost GLE. Spectaculoasă prin dotare tehnică şi performanţe este varianta GLE 500e 4MATIC: motor V6 (3 l cilindre), plus motor electric alimentat de o baterie litiu-ion cu alimentare externă. La cei 245 kW dezvoltaţi de motorul termic (cuplu maxim de 480 Nm), maşina atinge viteza maximă de 250 km/h. Prin combinarea performanţelor motorului termic cu cele ale motorului electric (85 kW şi 340 Nm), consumul de carburant lichid în regim de func-ţionare mixt ajunge la… 3,8 l/100 km!
AL treilea model, GLE Coupé, a fost prezentat ca fiind rezultatul spectaculos al îmbinării de elemente preluate de la două mo­dele diferite pentru a se cera un model nou: un SUV perfect ca imagine de ansamblu şi o maşină sportivă prin performanţe. Beneficiară a unei game de propulsoare alimentate cu benzină şi cu motorină dezvoltând puteri de la 190 kW (258 CP) şi 430 kW (585 CP), deci generatoare de performanţe deosebite în materie de tracţiune şi de viteză, noile modele GLE Coupé au design nou, spectaculos, în măsură să asigure calitatea experienţei estetice şi a celei pur tehnice.
În linia definitorie a tradiţiei Mercedes-Benz, toate modelele au habitaclurile lucrate impecabil şi dotate cu ultimele tehnologii în materie de informatică şi comunicaţii; dacă spunem că deschiderea haionului este comandată de un senzor de mişcare (se deschide la simpla mişcare a piciorului), spunem aproape tot despre ce înseamnă calitatea Mercedes-Benz adusă în România şi în Arad de Auto Schunn.

Recomandările redacției