centenar

Cu o zi în urmă, pe 29 septembrie, elevii a cinci clase de la Liceul Teoretic Adam Müller Guttenbrun au participat la un eveniment deosebit prin raritatea cu care se întâmplă: împlinirea a 100 de ani de viaţă. Aniversată a fost Ecaterina Moisa din Aradul Nou. Iniţiativa a aparţinut celor doi preoţi ai Parorhiei Aradul Nou, iar conducerea instituţiei de învăţământ, cadrele didactice şi elevii, au răspuns cu entuziasm invitaţiei.

Alături de numeroşii membri ai familiei Moisa şi de cei doi preoţi ai Parohiei Aradul Nou, Ecaterinei Moisa i-au urat „La mulţi ani!” cei 100 de elevi ai claselor a IV-a D, a VIII-a A, a VIII-a D, a IX-a A şi a X-a A ale L.T.A.M.G. (câte un elev pentru fiecare an împlinit de venerabila sărbătorită), şi cadrele didactice care i-au însoţit: prof. Georgiana Maria, prof. Constanţa Clej, prof. Cristian Chiş şi prof. Alin Gabor.

La sărbătorirea celor 100 de ani de viaţă ai Ecaterinei Moisa a fost prezentă şi Oana Pârvulescu, directoare a Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară a Primăriei Arad, care a felicitat-o pe sărbătorită şi i-a dăruit un tort şi un buchet de flori.

Ceremonia sărbătoririi Ecaterinei Moisa a început cu o rugăciune, după care noi, cei 100 de elevi, adunaţi în jurul ei şi a familiei sale, i-am cântat „La mulţi Ani!”, iar elevii „mici” i-au oferit o mulţime de buchete de flori.

Din partea parohiei, prin cei doi preoţi, i-a fost oferită sărbătoritei o copie a Sfintei Scripturi.

Sărbătoarea aniversării s-a încheiat cu un banchet în toată regula, spre bucuria tuturor celor prezenţi şi a sărbătoritei. Fiecare invitat a primit o felie de tort şi câteva pahare de suc, după care elevii s-au întors în sălile de clasă mai bogaţi cu o experienţă de viaţă de valoare excepţională. „Ne-am bucurat că am putut participa împreună cu elevii Liceului German la un eveniment atât de important. A fost un eveniment frumos şi impresionant pentru toţi cei prezenţi. Ne-am bucura să putem participa la cât mai multe astfel de aniversări.” , a declarat prof. Georgiana Maria, diriginta clasei a VIII-a A, la plecarea spre şcoală.

Vlad Alexandru Puiu

Eugen Puiu

Recomandările redacției