Filiala Arad a Consiliului Na­țional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România va organiza în luna octombrie două cursuri: cel de responsabil cu gestionarea deșeurilor și cel de specialist HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) ISO 22000:2005 (siguranța alimentelor).
Primul curs va avea loc în perioada 6-7 octombrie și se adresesează deținătorilor/producă­- torilor de deșeuri (persoane juridice), comercianților și opera­torilor economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului pentru efectuarea operațiunilor de colectare și transport deșeuri. Aceștia au obligația să desemneze o persoană din rândul angajaților proprii care să urmărească și să asigure îndeplinirea obligațiilor prevăzute de Legea 211/2011 sau să delege această obligație unei terțe persoane. Persoanele desemnate trebuie să fie instruite în domeniul gestionării deșeurilor, inclusiv a deșeurilor periculoase (să fie absolvenţi ai unor cursuri de specialitate).
Cel de al doilea curs va avea loc în perioada 14-16 octombrie şi este destinat inginerilor de producție și de calitate care operează în industria alimentară, alimentație publică şi comerț cu alimente sau în activități conexe filierei de produs alimentar (producători de furaje, ambalaje, distribuție). Participanții vor obține competențe în implementarea în propria organizaţie a unui sistem de management al siguranței alimentului conform principiilor HACCP si ISO 22000:2005.
Se pot obține mai multe informații referitoare la aceste cursuri la numerele de telefon 0727.200.214 sau 0257.253.757, și prin email la adresa contact@ imm-arad.ro.

Recomandările redacției