stranieriEchipa emblemă a oraşului a schimbat aproape o jumătate de lot în vara trecută şi asta şi pentru că fotbalişti ca Mara, Hidişan, Pocuca sau Galanis au fost consideraţi prea scumpi, iar tinerii Ignea sau Purece şi-au luat zborul spre Liga 1. În locul acestora au sosit în special fotbalişti străini, nu mai puţin de opt la număr şi pentru că Remo Amadio şi-a preungit şi el înţelegerea cu „alb-roşii”, UTA a ajuns să legitimieze nu mai puţin de nouă „stranieri” în turul ediţiei de campionat 2012-2013. Şi numărul fotbaliştilor de peste hotare putea să fie şi mai mare dacă italienii Amione şi Stella sau argentinianul Gustavo, sosiţi şi ei în probe la Arad, l-ar fi convins pe Adrian Falub că merită o şansă în tricoul „Bătrânei Doamne”.
Aşa că, până la urmă, Campioana Provinciei a contat pe patru brazilieni: mij­locaşul Ricardo Caichjian (28 de ani) şi atacanţii Hiago de Oliveira Ramirez (21 de ani), Marcelinho Rodrigues (25 de ani) şi Wilson Pereira Weller (23 de ani), trei italieni: Remo Amadio (25 de ani), Denny Nazari şi Davide Buono (22 de ani), argentinianul Maximiliano Laso (24 de ani) şi camerunezul Patrice Feussi (28 de ani). În total, nouă fotbalişti din afara ţării, cei mai mulţi din actuala stagiune a Ligii a II-a. Ştiindu-se faptul că o formaţie din în eşalonul secund din România poate trece pe foaia de joc doar trei fotbalişti extracomunitari, UTA ar fi trebuit să aibă bătăi de cap cu atăţia jucători din afara „bătrânului continent” în lot, însă trebuie spus că Weller, Ricardo şi Feussi au avut paşapoarte italiene. Aşa că, cei trei, plus fotbaliştii originari dinPeninsulă, nu au fost consideraţi extracomunitari, aşa că au fost partide în care „alb-roşii” au avut pe gazon şi cinci jucători străini.
Însă, e greu de crezut că situaţia se va repeta la primăvară şi asta pentru Adrian Falub a renunţat deja la toţi brazilienii din lot şi, probabil, o va face şi în cazul italienilor şi asta pentru că Amadio ar putea avea soarta lui Nazari şi Buono. Cert este că cei şapte au făcut prea puţine lucruri bune în jumătatea de an petrecută în Calea Aurel Vlaicu. Doar Weller a reuşit să marcheze odată, în timp ce Buono şi Ricardo au jucat o singură repriză, Nazari doar a prins lotul de 18 în trei rânduri, Hiago s-a „remarcat” prin mai multe ratări şi un penalty comis şi un roşu încasat în aceeaşi partidă, cea cu Corona Braşov, Marcelinho a stat trei luni în infirmerie, iar Amadio a avut vina sa la golurile încasate cu Poli, Mioveni, Alba Iulia şi mai ales FC Maramureş.
În fine, pe lângă aceşti „stranieri” (cu excepţia lui Amadio), s-au regăsit şi alţi utişti dintre fotbaliştii autohtoni care au debutat în Liga a II-a toamna trecută. Este vorba despre tinerii Florin Lazea, Cornel Ene, Alexandru Neagu şi Sergiu Pop. La ultimul, Adrian Falub renunţase încă de la mijlocul turului.

Recomandările redacției